Hráčska vášeň je drogou dnešnej doby

Kto nepozná hráčsku vášeň a nikdy v živote jej ani na chvíľu nepodľahol netuší o čom je reč. Málokto si dokáže predstaviť, ako život človeka závislého na rôznych internetových hrách, či výherných automatoch dokáže zmeniť jeho správanie, život a aj život ľudí, s ktorými žije.

Niekto svoju hráčsku vášeň dokáže mať pod kontrolou a berie to ako zábavu, ktorá mu môže priniesť aj zisk. Niektoré internetové casína, ako napríklad casinoarena.cz láka svojich zákazníkov na atraktívne výhry, a len máloktorý vášnivý hráč im dokáže odolať.

Už malé deti trávia hodiny na internete a hrajú rôzne počítačové hry. Niektoré z nich sú dokonca prospešné. Najmä tie, pri ktorých si dieťa rozvíja logické myslenie a môže byť kreatívne. No čas, ktorý deti trávia pri počítačoch by nemal byť dlhší ako hodinu denne. Ak je to častejšie, môžu sa stať na hrách závislé a vďaka nedostatku pohybu začať priberať a dopracovať sa až k obezite. Stačí sa na dnešné deti pozrieť. Niektoré majú nadváhu už v šiestich rokoch. Doslova sa kotúľajú, o behu nemôže byť ani reč. Na telesnej výchove potom nestíhajú a deti si z nich robia srandu. Nedovoľte deťom, aby už v detskom veku prepadli hráčskej vášni. Nedokážu ju mať pod kontrolou a hodiny, ktoré presedia pri svojich tabletoch a „pspéčkach“ by mohli stráviť aktívnym pohybom na čerstvom vzduchu.

Fenomén hráčskych vášní detí často súvisí s nedostatkom pozornosti od rodičov. Kvôli pracovnej vyťaženosti trávia matky a otcovia oveľa menej času so svojimi deťmi, akoby bolo pre ich zdravý vývin dobré. Deti sú často bez kontroly a robia si, čo chcú. Surfujú po internete, hrajú rôzne hry, ktoré pre nich nie sú vôbec vhodné, a dokonca nakupujú v e-shopoch. Rodičia sa často nestačia diviť, keď si ich len dvanásťročná dcéra cez internet objedná luxusné náušnice z chirurgickej ocele. Domov príde balíček, ktorý rodičia musia potom uhradiť.

Nezáujem rodičov o deti môže spôsobiť, že sa Vaše dieťa dá na zlé chodníčky, a preto by sme mali urobiť všetko preto, aby sme mu urobili program na každý deň. Deti treba viesť aj k tomu, že treba v domácnosti pomáhať. Niektoré, keď im dáte šancu, to dokonca robia rady. Nevadí, že povysávajú len polovicu obývačky a na rohy zabudnú. Dôležité je, že ste ich zapojili do domácich prác a urobili im program. Deti, ktoré sa nudia a nemajú v živote žiadne koníčky sa často stávajú závislými na počítačových hrách a zostáva im to aj do dospelosti.

Chod hore