Jednoduchý recept na skvelý čokoládový koláčik po ktorom budete mať nebíčko v ústach

Sme radi, že sa vám naša stránka páči a posielate nám aj rôzne maily. Dnešný nás ale veľmi potešil. Bol v ňom totiž skvelý recept na ľahký zákusok. Poslala nám ho naša verná čitateľka Janka.Tá si pre vás pripravila lowcarb recept = nízkosacharidový recept vhodný pre športovcov/ ľudí, ktorí vylúčili zo svojho jedálnička sacharidy/ fitness maškrtenie.

Janka nám ešte v správe dodala, že je veľmi chutný, čo jej podľa fotiek veríme. Škoda, že sme nemohli ochutnať. Máte aj vy podobný recept? pošlite nám ho na náš mail. 🙂

Ingrediencie

300g tmavej čokolády (najlepšie 75% a viac),
175g masla,
2 polievkové lyžice vanilkového extraktu,
6 vajec,
6 polievkových lyžíc smotany na šľahanie,
4 polievkové lyžice stévie alebo iného sladidla (napr. javorový alebo agávový sirup)

Postup:

Maslo a čokoládu spolu roztopíme v hrnci nad vodným kúpeľom a pridáme vanilkový extrakt. V druhej miske šľaháme vajíčka, smotanu a stéviu okolo 3 – 4 minúty. Za neustáleho miešania pomaly vlejeme hmotu z druhej misky do čokoládovej masy a poriadne ich premiešame.

Následne vylejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom (stačí papier na dno formy). Pečieme na 180 stupňoch približne 50 minút. Z upečeného cesta si môžme vykrojiť menšie tortičky alebo nechať vcelku. Na ozdobenie môžme použiť zvyšok vyšľahanej smotany, jahody alebo iné sezónne ovocie.

Chod hore