Ľudia, ktorí majú spx každý deň sú zdravší, šťastnejší a kreatívnejší! Chceš sa o tom dozvedieť viac?

Je iba pár vecí, ktoré mi pomáhajú urobiť zlé dni lepšími. Na tomto zozname je okrem preplakaných telefonátov s mamou jedenie kebabu a sex. Príliš osobné?  Ale pravdivé. Vyliať si srdce blízkej osobe, ulietavať si na pikantnej rolke a súlož sú iba príklady na možné únikové cesty. Podstatný faktor, ktorý dokáže poznačiť moju celodennú náladu je sex.. Hoci to zneje dramaticky, jeho nedostatok niekoho ako mňa dokáže veľmi poznačiť.  Moji najbližší priatelia okamžite vedia, kedy mám nedostatok tejto potreby  rovnako ako na inom pozorujú, že ju niekto má práve za sebou. Keď som sexuálne frustrovaný, dokážem sa rýchlo nahnevať a moja nálada sa prudko mení.

Ak máme šťastie a máme sex takmer každý deň ( bez ohľadu na to či vo vzťahu, s pravidelným alebo super bezpečným partnerom na jednu noc ), sex priaznivo vplýva na naše zdravie, šťastie a dokonca kreativitu. Sex je bežná súčasť našej existencie a prieskumy dokazujú, že každodenný styk je pre ľudí blahodárny v mnohých ohľadoch. Tak prečo je táto téma stále tabu? Poďme vyvrátiť stereotypy a diskutovať  prečo by sme ho mali zažiť každý jeden deň.

Sex každý deň = Šťastie

Nie je novinkou, že po akte sa každý z nás cíti úžasne. Ale vedeli ste, že tento efekt v nás ostáva dlho potom, ako sa vyhrabeme z postele? Bloggerka Brittany Gibbons sa podelila o jej rok plný pravidelného sexu na svojom blogu, kde vyjadrila sebadôveru, chuť do života a neskonalé šťastie. Gibbonin záväzok mať pohlavný styk každý deň spočiatku skepticky vnímala ako ďalší nadbytočný stres v jej živote.  Len čo ale ona a jej partner s pokusom začali, všetko sa zmenilo.

Ako píše, Prestala to byť fuška a šlo už o moment dňa, kedy som bola najšťastnejšia a najpokojnejšia. Čas, kedy som konverzovala s partnerom a bola si istá, že ma počúva a nesleduje tajne televíziu. Životná zmena vniesla do jej dní vnútorný pokoj a sebadôveru. Možno to je dôvod prečo sa cítime šťastný a mladší. Štúdia texaskej univerzity dokazujú, že účastníci, ktorí podstupovali pravidelný sex sa cítili oveľa viac istejšie v súvislosti s ich telom ako tí, ktorým sex chýbal.

Chod hore