Kniha Ja, Pútnik si musíš rozhodne prečítať

Kombinácia špionážneho a kriminálneho trileru na pozadí sugestívneho príbehu dvoch mužov, ktorí stoja na opačnom konci dobra a zla. Novinku Ja, Pútnik označil The Guardian za „jediný triler, ktorý si tento rok musíte prečítať!“ Knihu okamžite preložili do vyše 20 krajín a chystá sa filmová adaptácia. Prečo je táto kniha taká vychvaľovaná?

Pozrite si slovenský TRAILER:

Pútnik je krycie meno muža, ktorý vlastne neexistuje. V detstve si ho adoptovali bohatí manželia, vyštudoval a potom obetavo pracoval pre najtajnejšiu špionážnu jednotku americkej tajnej služby.
Po septembri 2001 sa však Amerika zmenila a zmenili sa aj jej tajné služby. Pútnik odchádza do dôchodku, dostáva novú identitu a túži po pokojnom, obyčajnom živote. Pod cudzím menom napíše vynikajúcu knihu o kriminalistických metódach vyšetrovania zločinov, aby svojim nástupcom pomohol bohatými skúsenosťami z vlastnej praxe.

Kniha sa mu však vráti ako bumerang. Pomocou nej ho vypátra newyorský detektív Ben Bradley, a tak sa Pútnik chtiac-nechtiac ocitne v izbe pokútneho newyorského hotela, kde sa vo vani s kyselinou našlo zohavené ženské telo zbavené tváre aj zubov, ale ani jediný odtlačok prstov. Kniha je učebnicou, návodom na spáchanie dokonalej vraždy – a jej autorom je Pútnik.

To, čo spočiatku vyzerá ako nezvyčajne náročné vyšetrovanie vraždy, čoskoro nadobudne závratné rozmery a začnú sa preteky s časom na záchranu Ameriky pred jej zničením. Pútnik je opäť v hre, musí absolvovať dlhú púť cez Mekku, opustené zrúcaniny na tureckom pobreží, nacistický tábor smrti v Alsasku až po divoký Hindúkuš, aby našiel záhadného muža, ktorý si v mene svojho Boha zaumienil spáchať desivú masovú vraždu.

„Veľký dychberúci a každú sekundu napínavý príbeh.“
The New York Times

Začítajte sa do novinky Ja, Pútnik.

Chod hore