Mysteriózny triler Mráz vás dostane

Mysteriózny triler Mráz vás dostane!

Za tento triler by sa nemusel hanbiť ani Stephen King. S módnou vlnou severského krimi síce nemá nič spoločné, no zimomriavky vám rozhodne spôsobí. Prichádza mrazivá detektívka, ktorú nebudete schopní odložiť!

Z detektívky Mráz na vás dýchne mrazivý dych Pyrenejí, kde sú zimy kruté a nič zvláštne sa nedeje. Nachádza sa tam aj mestečko Saint-Martin-de-Comminges. Jedného dňa tam pracovníci elektrárne nájdu mŕtvolu koňa bez hlavy zavesenú na stožiari lanovky, ktorá je tam jedinou prístupovou cestou. Nie je to obyčajný kôň – patrí totiž miestnemu magnátovi Erikovi Lombardovi. Vyšetrovanie zverili Martinovi Servazovi, veliteľovi kriminalistickej jednotky v Toulouse.

View post on imgur.com

V tom čase prichádza do neďalekého Wargnierovho inštitútu, v ktorom zadržiavajú mimoriadne nebezpečných duševne chorých vrahov, psychologička Diana Bergová. Tá zakrátko odhalí, že riaditeľ ústavu používa neortodoxné metódy.

Skúsený vyšetrovateľ Servaz na mŕtvole koňa identifikoval DNA, ktorá patrí jednému z chovancov inštitútu, ktorý je však tak zabezpečený, že nie je možné, aby sa niekto odtiaľ dostal von.
A o niekoľko dní sa nájde prvé mŕtve ľudské telo. Martin Servaz musí využiť všetky schopnosti, aby odhalil desivé tajomstvo…

Bernard Minier vynikajúco vystihol nehostinnú atmosféru Pyrenejí. Všadeprítomný mráz komplikuje vyšetrovanie a posúva žáner trileru k mystery románu, z ktorého cítiť závan smrteľného dychu. Autor vyrastal v Pyrenejách, takže vie, o čom píše. A píše odmalička, nádeje vkladal do svojho prvého románu, ktorý sa odohrával medzi teroristami z al-Káidy. Začal na ňom pracovať pol roka pred septembrom 2001. „Potom som ho mohol hodiť celý do koša,“ spomína Minier v jednom rozhovore.

Debutom sa napokon stal Mráz a ten nadchol nielen kritikov, médiá, ale najmä čitateľov v mnohých krajinách.

Chod hore