Príbeh na zamyslenie: Zajtra už môže byť neskoro…

Bol raz jeden chlapec, ktorý sa narodil s dedičnou chorobou. Bola to nevyliečiteľná choroba. V 20 rokoch mohol každú chvíľu zomrieť. Žil stále len utiahnutý v dome pod dohľadom svojej matky. Raz toho už mal dosť a tak sa rozhodol, že sa pôjde prejsť do mesta. Keď sa prechádzal videl množstvo obchodov. Keď šiel okolo jedného obchodu s hudobninami, uvidel nádherné dievča, asi v jeho rokoch. Bola to láska na prvý pohľad.

Otvoril dvere a vstúpil dovnútra. Nepozeral sa po ničom inom iba po nej. Pozrela sa na neho a s úsmevom sa opýtala: „Môžem Vám nejako pomôcť?“ V priebehu toho si myslel, že je to ten najkrajší úsmev aký kedy vo svojom živote videl.

Koktavo jej odpovedal: „Áno, eeh, uuh, rád by som kúpil jedno CD.“ Bez premyslenia zobral prvé CD aké mal po ruke. „Chceš ho zabaliť?“ spýtalo sa dievča. “Áno” odpovedal. A ona mu išla CD zabaliť, keď mu ho podala rozlúčili sa a odišiel. Od toho dňa, navštevoval, tento obchod pravidelne, aby kúpil nejaké CD.

To dievča mu stále jednotlivé CD balila. On si ich bral domov a zabalené ukladal do zásuvky. Príliš sa hanbil, aby ju niekde pozval. Akokoľvek to skúšal, nešlo mu to. Jeho matka sa pokúsila ho v tom povzbudiť, aby sa ďalší deň odvážil, a on sa chytil za srdce a… a vyšiel odvážne k obchodu. Kúpil si CD a ako vždy ho dostal zabalené. Vzal CD a keď sa nepozerala, rýchle jej nechal na pulte lístok s jeho telefónnym číslom a vybehol z obchodu von.

„…Crrrrn“ !!! Matka zobrala slúchadlo: Volalo dievča z obchodu. Pýtala sa na neho, matka úplne zničená začala plakať a povedala: „Ty to nevieš? … Včera zomrel.“ Bolo príliš dlhé ticho, až na plač matky, ktorý sa v slúchadle ozýval… Neskôr vstúpila matka do izby svojho syna, aby si ho pripomenula. Rozhodla sa začať s triedením jeho vecí. Otvorila zásuvku a na jej prekvapenie tam zbadala hŕbu zabalených CD. Jedno z ich otvorila a našla tam lístok. Bolo na ňom napísane: „Ahoj!!! Si fakt milý, chcel by si ísť niekedy so mnou von? Mám ťa rada …Sofia.“ S hlasitou emóciou otvorila matka ešte jedno CD a i z toho CD vypadol papierik, a na všetkých stalo to iste …

Takýto je život. Nečakaj príliš dlho, kým niekomu povieš, čo cítiš. Povedz to ešte dnes! Zajtra už môže byť neskoro …

Chod hore