6 zázračných ingrediencií, ktoré vám pomôžu ku kráse a máte ich dokonca aj vy doma!

Hnedý cukor

Peeling je skvelý skvelý spôsob, ako sa zbaviť odumretých kožných buniek, ktoré môžu upchať póry a zanechávajú pleť na pohľad unavenú. Komerčné peelingy sú plné chemikálií a používajú napr. Orechové šupky, ktoré sú príliš drsné pre citlivú pokožku alebo citlivé oblasti na tele. Hnedý cukor má ideálnu konzistenciu pre jemné, ale efektívne drhnutie.

Telový peeling: Vyskúšajte peeling s hnedým cukrom, o ktorom sme písali v článku Peeling vyrobený doma bez chémie. Peeling sa používa vždy až po umytí, masírovať pokožku môžeme tak dlho, kým nám to bude príjemné.

Jedlá sóda

Jeden z najlepších domácich kozmetických prostriedkov, ktoré môžete pridať do svojho arzenálu krásy.

Bielenie zubov a odstránenie žltých škvŕn z nechtov: Existuje dôvod, prečo to babičky používali pri čistení všetkých svojich hrncov a panvíc, je to skvelé na odstraňovanie škvŕn! To isté platí aj pre Vaše nechty a zuby. Skúste namočiť malý, navlhčený štetec do jedlej sódy a vyčistiť zažltnuté nechty. To isté urobte s vlhkou kefkou na zuby, potom opláchnite a pozrite sa na svoj belšie úsmev.

Liečba akné: Ideálne pre každého, kto zistí, že sa mu na tvári nečakane objavil nepríjemný pupienok. Vytvorte pastu z jedlej sódy a vody a naneste na problematické miesto, nechajte pôsobiť cez noc.

 

Chod hore