Psychologický experiment: ako môžete zvýšiť svoju atraktivitu?

Ak si myslíte, že miera vašej atraktivity je závislá od toho ako vyzeráte, mýlite sa! V jednoduchom experimente uvidíte, ako dokáže špecifické vystupovanie, tón hlasu či reč tela ovplyvniť dojem, akým konkrétny človek pôsobí na druhých.

Že je tomu tak, dokazuje video, v ktorom sa mladý muž stane pre ženy príťažlivejší len v dôsledku malej zmeny správania.

Vo videu zohral hlavnú úlohu haló efekt. Čo to je? Ide o ovplyvnenie prvým dojmom, teda tým, ako dobre respektíve zle na nás druhý človek zapôsobí. V prípade, že je prvý dojem kladný, budeme mať tendenciu hodnotiť správanie, názory či osobnosť konkrétnej osoby pozitívnejšie. Ak sa niekomu nepodarí zapôsobiť na prvý krát, v budúcnosti ho veľmi pravdepodobne budeme hodnotiť oveľa kritickejšie. V praktickom živote ste sa s tým už pravdepodobne stretli, napr. keď atraktívny výzor slečny zatienil jej nie práve vysoké IQ alebo keď galantnosť a šarm muža prevýšili jeho naopak neatraktívny výzor.

 

Záver pre vás ? Ako preukázal experiment: tým, ako pôsobíte – pozitívne, optimisticky či negatívne a melancholicky, zvyšujete respektíve znižujete šance vytvorenia dobrého prvého dojmu. Práve od neho sa totiž odvíja to, ako vás druhí budú vnímať a posudzovať v budúcnosti.

Chod hore