Tip na Knihu: Harry Potter – ilustrovaná edícia

Priblížiť najznámejší príbeh čarodejníka Harry Pottera prostredníctvom ilustrácií bol ťažký oriešok. Nie však pre skvelého umelca Jima Kaya.

A tak teraz aj v slovenčine vychádza tento úžasný príbeh v ilustrovanej edícii.
 „Keď som uvidela ilustrácie Jima Kaya, bola som dojatá,“ spomína si svetoznáma autorka Harryho Pottera J.K.Rowlingová. „Jeho interpretácia sveta Harryho Pottera je nádherná. Som mu nesmierne vďačná a cítim sa poctená, že svoj talent prepožičal práve tejto téme.“

 

Veď kto by nepoznal dobrodružstvá Harry Pottera a jeho priateľov Rona, Hermiony, ale aj ďalších. Mnohí sme na týchto knihách vyrastali, niektorí sa k nim stále vracajú a veľa je takých, ktorí knihy čítali, aj videli všetky filmy.
Slávny príbeh vyšiel po prvý raz s ilustráciami nadaného Jima Kaya. „ten muž je jednoducho génius,“ nechala sa počuť Rowlingová na sociálnej sieti a vidieť mladého čarodejníka cez jeho oči je jednoducho zážitok.

Ilustrovaná edícia Harry Potter obsahuje všetkých 7 kníh a bude vychádzať v priebehu nasledujúcich mesiacov.

Prvé ilustrované vydanie čarovnej klasiky J.K. Rowlingovej je plné nádherných farebných ilustrácií Jima Kaya. Skutočne fascinujúca kniha, ktorú s nadšením privítajú nielen oddaní fanúšikovia Harryho Pottera, ale aj všetci noví čitatelia.
Ak ste doteraz nepočuli o Jimovi Kayovi, vedzte, že pred tromi rokmi získal Medailu Kate Greenawayovej za ilustrácie ku knižke Patricka Nessa A Monster Calls (Volanie netvora). Študoval ilustráciu na University of Westminster v Londýne, pracoval v archívoch galérie Tate Britain a v Kráľovskej botanickej záhrade.
Jim kreslí aj pre film a televíziu a spoločne s niekoľkými ďalšími umelcami vystavoval vo Victoria and Albert Muzeum v Londýne.

Pozrite si VIDEOvizitku Jima Kaya, v ktorej uvidíte niektoré z ilustrácií knihy:

Chod hore