Fotograf na smutných snímkach odhaľuje kde a ako spia deti utečencov zo Sýrie

Utečenci. Niekto s nimi súcití a chápe ich situáciu, prečo musia opustiť svoju krajinu a iný ich zase nenávidia najradšej by ich videli od Európy čo najďalej. Príčinou tohto všetkého sú neutíchajúce vojny a strach ľudí, ktorí ich vedie za vidinou lepšieho života. Najviac z tohto všetkého trpia malé deti. Fotograf Magnus Wennman zachytáva pohľad na malé deti, ktoré sa ocitli v tejto utečeneckej kríze.

“Jednej z nich chýba jej posteľ. Ďalšiemu dievčatku chýba bábika s tmavými očami. Tretie dieťa sníva o minulosti, kedy mu jeho vankúš nebol nepriateľom” Takto začal fotograf svoj projekt

instagram.com/magnuswennman

Skrz svoje fotografie sa tak snaží ľuďom ukázať aj pohľad aj na tých najmenších, ktorí celej tejto situácií vôbec nerozumejú a najradšej by boli doma. Názov projektu je Kde spia deti a zachytáva ich počas spánku. Namiesto pekných snov majú pravdepodobne len nočné mory.

“Oni stratili nádej,” dodáva fotograf. “Nie je jednoduché, aby dieťa prestalo byť dieťaťom a prestalo sa zabávať, dokonca aj na takýchto veľmi zlých miestach.” Fotograf aj sám priznávam ž počas fotenia musel ignorovať svoje pocity a ukryť sa za svoj fotoaparát.

Lamar, 5 rokov, Horgoš, Srbsko

Abdullah, 5 rokov, Belehrad, Srbsko

Ahmed, 6 rokov, Horgoš, Srbsko

Maram, 8 rokov, Ammán, Jordánsko

Ralia, 7 a Rahaf, 13 rokov, Bejrút, Libanon

Moyad, 5 rokov, Ammán, Jordánsko

Walaa, 5 rokov, Dar-El-Ias

Ahmad, 7 rokov, Horgoš/Röszke

Shiraz, 9 rokov, Suruç, Turecko

Shehd, 7 rokov

Amir, 20 mesiacov, Zahle Fayda

Juliana, 2 roky, Horgoš, Srbsko

Fara, 2 roky, Azraq, Jordánsko

Chod hore