Hodinu ležala v krvi a predstierala že je mŕtva. Dievča opisuje ako prežilo teroristický útok v Paríži

Mladá žena menom Isobel Bowdery sa tešila na piatkový koncert skupiny Eagles of Death Metal, no takto si ho však nepredstavovala. Dievča sa rozhodlo opísať peklo a zároveň veľkú tragédiu v klube do ktorého vtrhli teroristi. 22-ročná Isobel svojom Facebooku zdieľala fotografiu zakrvaveného tričká, ktoré mala počas teroristických útokov na sebe, a pripojila dlhý komentár, z ktorého mrazí.

„Nikdy si nemyslíte, že sa to stane vám. Bol to len piatkový večer na rockovom koncerte. Atmosféra bola tak šťastná a všetci tancovali a usmievali sa. A potom, keď prišli tí muži predným vchodom a začali strieľať, naivne sme verili, že je to len súčasť tej show. Nebol to len teroristický útok, bol to masaker, „vysvetľuje dievčina svoj hororový zážitok

2491585_

„Tucty ľudí boli popravených priamo predo mnou. Podlahu zaplnili kaluže krvi. Plač dospelých mužov, ktorí držali telá svojich mŕtvych priateliek. V šoku a sama som  predstierala, že som mŕtva viac než hodinu.  Ležala som na zemi medzi ľuďmi, ktorí mohli vidieť svojich milovaných bez života … zadržiavala som dych, snažila sa nehýbať, neplakať – nedať tým mužom ten strach, ktorý chceli vidieť , „pokračuje Isobel v popise chvíle, kedy verila, že môže každú chvíľu zomrieť.

zdroj: telegraph.co.uk

Oblečenie mladej ženy z koncertu.

„Mala som neuveriteľné šťastie, že som prežila. Ale toľko iných ho nemalo. Ľudia, ktorí tam boli z úplne rovnakých dôvodov ako ja – užiť si zábavný piatkový večer, boli nevinní. Tento svet je krutý,“ zverila sa Isobel vo svojom príspevku.

Zároveň aj vo svojom príspevku ďakuje mužovi, ktorý sa postavil pred ňu a chcel ju ochrániť v klube Bataclan.  Zranenému mužovi, o ktorom verila, že je jej priateľ, a keď zistila, že nie je, napriek tomu ju objal a povedal jej, že všetko bude dobré – hoci musel byť sám otrasený a vydesený, alebo ženu, ktorá otvorila svoje dvere ľuďom utekajúcim z klubu Bataclan – a mnohé ďalšie.

Nakoniec však vzdáva hold hlavne padlým, ktorí sa na rozdiel od nej „nemali možnosť ráno znova prebudiť“

Chod hore