Urobte si s nami chutné zelerové hranolky, ktoré si okamžite zamilujete

Hranolky nemusia byť vždy len zo zemiakov. Skúste zdravšiu variantu zo zeleru. Hodia sa ako samostatný pokrm alebo ako príloha k mäsu. Zeler má v kuchyni naozaj mnohostranné využitie. Používa sa buď ako korenie, a to predovšetkým čerstvá alebo sušená nadzemná časť rastliny, stopky a listy, niekedy dokonca i semená. Dodáva nezameniteľnú chuť pokrmom, ako sú polievky (napr. naša stará známa zemiaková), omáčky, dresingy, marinády na pečenie mäsa a pod Široké využitie má aj zelerová buľva. Tú môžeme konzumovať surovú, napríklad v šalátoch a nátierkach, ale aj tepelne spracovanú.

Celkový čas: 45min Čas prípravy: 15min Čas varenia: 30min Cena: 1 EUR

Suroviny 

250 g zeleru

3 lyžice citrónovej šťavy

1 štipka soli

1-2 strúčika cesnaku

5 lyžíc oleja

2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup 

Zeler ošúpte a nakrájajte na hranolky. Vhadzujte do studenej vody s citrónovou šťavou.

Najprv rozohrejte rúru na 180 °C. Hranolky osušte, dajte na plech s papierom na pečenie a pokvapkajte olejom zmiešaným so soľou a prelisovaným cesnakom.
Pečte 30 minút. Pred dopečením posypte zelenou petržlenovou vňaťou.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Hranolky nemusia byť vždy len zo zemiakov. Skúste zdravšiu variantu zo zeleru. Hodia sa ako samostatný..." />