Viete čo povedal Dalai Lama?: ”Prestaňte sa modliť za Paríž …”

Všetci to vieme. Všetci sme to videli. Všetkým je smutno. Musíme ísť ďalej. Veľa reakcií a vyjadrení obehlo celý internet. Každý si to vysvetlil po svojom a vytvoril si vlastný názor. (Možno si ho vytvoril tým, čo videl na nástenke – ten smutný prípad) Keď je hashtag #PrayForParis prominentným hashtagom, Dalai Lama povedal, že my o boha prosiť nemôžme aby vyriešil problém ktorý urobil človek. Tibetský spirituálny vodca, prehovoril po nemecky cez vysielanie Deutche Welle, tu je jeho reakcia:

“ Ľudia by mali viesť životy v mieri. Teroristi sú kratkozrakí, a toto je jedna z možných príčin prečo sa zabijú.

Nemožeme vyriešiť problem cez modlitby. Ja som budhista a verím síce v modlidbe  ale človek vytvoril tento problém a teraz prosí Boha o riešenie? Je to nelogické. Boh by povedal, vyrieš si to sám čo si urobil.
Potrebujeme systematický prístup k podpore humanistických hodnotách, jednotu a harmóniu. Ak by sme to teraz začali robiť, tak sa toto storočie bude líšiť od predchádzajúceho. Je to v záujme nás všetkých.

Poďme spoločne pracovať pre mier v našich rodinách a spoločnosti a nie očakávať pomoc od Boha , Budhy alebo vlády. 80-ročný Dalai Lama dodal, že mnoho svetových problémov boli spôsobené povrchným rozdielom náboženstva a národnosti.

Jeho správa je jasná

„Sme jeden národ.“

24893-g38mhh

Chod hore