Čo s vašou pečeňou urobia tri šálky kávy denne? Budete sa čudovať.

Pijete často kávu? Tak si pozorne prečítajte tento článok. Podľa najnovších výskumov je káva dobrá pre pečeň. Vedci potvrdili, že ľudia, ktorí pijú veľké množstvo kávy, môžu znížiť hladinu nefunkčných pečeňových enzýmov; rovnaký účinok má aj káva bez kofeínu. Autor štúdie Dr. Xiao Qian z Marylandu vysvetľuje, že vedci už zistili, že káva ovplyvňuje pečeň pozitívne, ale nevedeli, že káva bez kofeínu môže mať rovnaký účinok.

big_coffee2

Vedec Xiao a jeho tím testovali účinok bezkofeínovej kávy, použili dáta z výskumu vykonávaného pred 20 rokmi. Tohto výskumu sa zúčastnilo 27 800 ľudí. Výskum v skutočnosti priniesol pohľad na celkové zdravie Američanov, ktorí absolvovali lekárske prehliadky a pohovory. Vedci zistili, že jednotlivci konzumujúci 3 a viac šálok kávy denne mali menej nefunkčných pečeňových enzýmov ako tí, ktorí kávu nekonzumujú. Zlé účinky, ale samozrejme nastávajú vtedy, keď to niekto s kávou naozaj preháňa. Šesť a viac šálok denne už je pre zdraviu škodlivých. Koľko kávy vypijete denne Vy?

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Pijete často kávu? Tak si pozorne prečítajte tento článok. Podľa najnovších výskumov je káva dobrá pre..." />