Lidl v roku 2016 postaví desať detských ihrísk

V lete vyrastie na Slovensku desať detských ihrísk Žihadielok. O tom kde, rozhodnú v hlasovaní ľudia.

BRATISLAVA 12. januára–Detské ihriská sú miestom radosti. Nielen detí, ale aj ich rodičov či starých rodičov, ktorí tu trávia príjemné chvíle so svojimi ratolesťami a majú možnosť spoločne sa zahrať. A pretože Lidl rád robí ľuďom radosť, postaví tento rok v desiatich slovenských mestách jedinečné ihriská Žihadielka. Tisíce detí sa budú môcť hrať v svete obľúbenej Včielky Maje a jej kamarátov.

„V lete vyrastie na Slovensku desať detských ihrísk Žihadielok. V lokalitách, ktoré vyberú v hlasovaní na internete ľudia, postavíme ihriská a následne ich darujeme mestám. Týmto projektom chceme prispieť k tomu, aby deti mohli svoj voľný čas tráviť zmysluplne a urobili aj niečo pre svoje zdravie,“ povedal Stanislav Čajka, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika. Detské ihriská sú zároveň priestorom, v ktorom sa deti zoznamujú so svojim okolím a rovesníkmi. Učia sa fungovať v kolektíve, získavajú nové pohybové a zároveň spoločenské zručnosti. „Detské ihriská sú zázračným miestom sociálnej komunikácie. Sú miestom, kde to jednoducho žije, kde sa odohráva veľká časť prvého kontaktu detí v novom širšom sociálnom prostredí – a bezpečné detské ihriská sú určite tým pravým miestom na prvé stretnutia detí s veľkým svetom,“ uviedla psychologička Sylvia Dančiaková

O desať ihrísk budú súperiť mestá, a v prípade Bratislavy a Košíc aj mestské časti, v ktorých sa nachádza aspoň jedna predajňa Lidl. Zo 102 možných lokalít prejavilo záujem zúčastniť sa súťaže 96 miest. Podľa počtu obyvateľov sú rozdelené do piatich kategórií s cieľom umožniť čo najspravodlivejšie hlasovanie. To bude prebiehať v rámci týchto kategórií, pričom ihrisko získajú prvé dve mestá z každej kategórie. O lokalite jednotlivých ihrísk rozhodnú ľudia v hlasovaní na internetovej stránke www.zihadielko.sk. Hlasovanie bude prebiehať od 21.1. do 29.2.2016. Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín označiť svojho favorita, jeden hlas navyše môže každý deň získať, ak na stránke zvládne jednoduchú online hru. Priebežné poradie bude zverejnené a pravidelne aktualizované na stránke www.zihadielko.sk. Víťazi budú známi najneskôr 14. marca.

Lidl ihrisko Zihadielko 1

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Tomu sú prispôsobené aj dopadové plochy: pre menšie deti to je EPDM liata guma, pre väčšie štrk. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa budú nachádzať aj lavičky a stojan na bicykle. Hodnota ihrísk je 870 000 €.

Vždy aktuálne a zaujímavé informácie o spoločnosti Lidl Slovenská republika nájdete na sociálnych sieťach.

Facebook: https://www.facebook.com/lidlslovensko

Instagram: https://instagram.com/lidlsk/

tablet

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC5oGq-pQRauK3TFdDa0ZPAQ

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/lidl-slovenská-republika-v-o-s-

Chod hore