Rituálny tanec na svadbe priviedol nevestu k slzám a zimomriavky naženie aj tebe

Neexistuje človek, ktorý nemá rád svadobnú tradíciu. Nezáleží natom, odkiaľ ste alebo aké máte záľuby. Na svadbe je niečo magické a prekrásne čo vás ťahá za srdce. Keď vidíte nevestu ako tancuje s otcom, lebo niekedy na začiatku bola jeho malé dievčatko.

Zdroj: www.sbs.com.au

Takže Benjamin a Aalinyah sa rozhodli, prijať sa do tejto nádhernej tradície. Počas svadobnej hostiny, sa tento šťastný pár zúčastnil niekoľko tradícií. Uvidíte, že Aaliyah je Maorčanka, hrdý človek vzácnej populácie na Novom Zélande, ktorý tvorí tak 14 percent populácie. Tento druh je hrdý pre svoj pôvod a kultúru a sú pyšný na svoje zvyklosti života. Jedna z najlepších tradícií, ktoré milujú je Haka. Pôvodne sa použivala ako vojnové skandovanie keď chceli zastrašiť nepriateľa.

Muži sa zoradia a začnú spievať, kričať robiť desivé grimasy a pripravujú sa na bitku. Tento spev bol tak desivý, že sa nepriatelia okamžite vzdali alebo utiekli ako by mali bojovať.
No v priebehu rokov sa tento spev vytvoril do istej formy rešpektu. Na pohreby alebo za zvláštnych udalosti si ľudia ukazovali Haka a šírili ďalej svoju kultúru. Ženích preto tajne zariadil tento úžasný tanec. Aaliyah bola veľmi dojatá a šťastná. Tancujúci muži vytvorili takú fantastickú atmosféru, že sa ku nim pridali niektoré odvážne ženy.

 

https://vimeo.com/152263079

Chod hore