Týchto 6 trikov vás ochráni pred nežiadúcimi otlakmi od nových topánok

Určite budú všetci súhlasiť s tvrdením, že v obchodoch vyzerajú a sedia všetky topánky na jednotku. Ak si ich však obujete doma, často príde tvrdá realita. Trošku tlačia, prípadne sa vyzúvajú alebo sú nepohodlnešie než v obchode. Máme pre vás riešenie. Po vyskúšaní trikov  z nasledujúceho videa sa budete cítiť, akoby boli pre vás nové topánky vytvorené na mieru.

1. Ponožky

Ak vás topánky tlačia,  obujte si do nich ponožky a snažte sa ich doma počas niekoľkých dní rozchodiť . Ak toľko času nemáte, horúcim vzduchom nohy v ponožkách a topánkach vyfénujte, až kým nebudú horúce. Nechajte vychladnúť na nohách.

2.Deodorant na nohy?

Na chodidlá aplikujte deodorant  najmä na miesta, na ktorých vznikajú otlaky. Verte či nie, ozaj to pomôže. Inou alternatívou je detský púder alebo olej.

3.Leukoplasty

Topánky zvyknú otlačiť na pätách alebo prstoch, či v okolí remienkov. Aby ste tomu predišli, nalepte na tieto oblasti leukoplasty už vopred.

4. Nalepovacia látka

V istách prípadoch môžu byť leukopasty ozaj viditeľné a nevkusné, preto skúste na remienka sandálov nalepiť kúsok nalepovacej látky v odtieni vašej topánky.

5. Sušiť, sušiť, sušiť

Presvedčte sa, že sú vaše nohy poriadne suché. Až potom si ich obujte. Už sa nebudú viac vyzúvať.

6. Silikónové vankúšiky

Nájdete ich v každej obuvi, či drogérií. Sú pohodlné a ozaj pomáhajú.

Chod hore