Položil okná do 250 miliónov starej jaskyne. Keď ale nahliadnete do vnútra, spadne vám sánka

Angelo Mastropietro sa rozhodol zmeniť svoj život. Potom, čo mu lekári diagnostikovali sklerózu multiplex, sa vzdal miesta šéfa v jednej austrálskej poradenskej a personálne firme a vrátil sa domov do rodného Anglicka. Tu kúpil 250 miliónov rokov starú jaskynu a prestaval ju na moderné bývanie, kde nechýba podlahové kúrenie, tečúca voda a prístup na internet.

zdroj: dailymail.co.uk / 100+1

Jaskyňu, nachádzajúcu sa vo Wyre Forest neďaleko Worcesteri a Birminghame, kúpil tento tridsaťosemročný otec dvoch detí v roku 2010 za 62 tisíc libier. Za jej prestavbu v moderné bývanie utratil ďalších 100 tisíc libier. Väčšinu prác na svojom jaskynnom dome zvládol Angelo sám a celkom na prestavbe strávil vyše tisíc hodín. Väčšina materiálov použitých v jeho skalným dome je prírodných – pitnú vodu berie Angelo z 80 metrov hlbokej studne, ktorú si sám vykopal, pre kúpeľ a sprchovanie používa dažďovú vodu.

 He fitted large glass windows to let natural sunlight into his home. Green plants cascade down the front of his home which can be appreciated from the large terrace out front

„Vrátil som sa do miest, kde som šťastný a kde môžem viesť zdravší život,“ poodhalil Angelo okolnosti svojho nápadu. Jaskyňu si pritom nevybral náhodou. Prvýkrát na ňu narazil už v roku 1999 počas prechádzky na bicykli. Vtedy mu jaskyňa poskytla dočasný úkryt pred dažďom. Teraz v nej môže žiť natrvalo.

The completed home, which was featured on Grand Designs, has a huge terrace, intimate rooms and white walls to brighten it up

Mr Mastropieto did not need planning permission and single-handedly transformed the space after hacking away at stone for 1,000 hours

With the constant threat of his illness - which once left him paralysed - the extensive manual labour was a bigger consideration than usual

The former head of an Australian recruitment company returned to underground living by converting a cave in the Wyre Forest, Worcestershire, into his dream home

He spent a total of £160,000 after his 2007 diagnosis made him reconsider his lifestyle. He was temporarily paralysed by the condition and said: 'I wanted to be in a place where I had a happier and healthier life'

The father-of-two excavated 70 to 80 tonnes of stone by hand before turning his dream into a reality. This is the finished dining room

The cascading pebble wall adds a unique touch to this luxurious rainfall shower, complete with a heated towel rack  

Mr Mastropietro outfitted the house with modern conveniences, but remained loyal to the natural surroundings by including details like this wooden sink

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Angelo Mastropietro sa rozhodol zmeniť svoj život. Potom, čo mu lekári diagnostikovali sklerózu multiplex, sa vzdal..." />