Tento psík Quasimodo vás dojme k slzám. Narodil sa so skrátenou chrbticou, ale radosť zo života mu nechýba

Je to pes, ale vyzerá trochu inak ako väčšina jeho psích kamarátov. Hovorím o nemeckom ovčiakovi, ktorý má meno Quasimodo a trpí vzácnym druhom postihnutia. Ide o syndróm skrátenej chrbtice. Vyzerá, ako by mal hrb a chýba mu pár stavcov.

zdroj:imgur.com

Quasimodo nemal ale šťastie na prvého pána a tak skončil na ulici a potom  útulku. Chýba mu na chrbte pár stavcov, no podľa odborníkov ho to nebolí. Chrbát mu ale nevedia prinavrátiť. Pozrel sa na neho aj odborník na genetiku z Univerzity v Kalifornii, ktorý študuje jeho krv a snaží sa zistiť, čo spôsobuje syndróm krátkej chrbtice. Psík síce nevie vôbec otočiť hlavu, ale to vôbec nemá vplyv na jeho každodenné činnosti. Ako napríklad aj behanie.  Quasimodo je jedným zo 14 známych psov na svete, ktorí trpia rovnakým syndrómom.

„Quasimodo je tak trochu iný pes,“ povedala Sara Anderson z útulku v Minnesote. „Jeho telo je zdeformované, takže má všetky orgány natlačené na bruchu,“ dodáva. Tá ho ale miluje, pretože je vraj úžasný.

Narodil sa ako odlišný, ale snaží sa to nevnímať. Chce sa zapáčiť ľuďom, ktorí mu podajú láskavé ruky a otvoria mu svoje srdce. Nemusí byť najkrajší, ale jeho srdce je obrovské. Je jedným z najkrajších stvorení na svete. Sara tiež  hovorí, že dočasná pestúnska rodina ho pomenovala po známom Hrbáčovi z Notre Damu – Zvonár od Matky Božej.

Chod hore