Ako si najlepšie uvariť dokonalé vajíčko? Pozrite sa ako na to

Uvariť vajíčko sa zdá byť ťažšie ako by sa na prvý pohľad zdalo. Z času na čas, sa môže stať, že žĺtok je tekutejší alebo suchý, čo nie je veľmi dobré pre jedenie. To sa väčšinou stane, aj vďaka tomu, že vajíčko sa skladá z dvoch rôznych látok. Preto lebo žĺtko aj bielko sa musí variť na rôznych teplotách. Správna teplota pre vaječné bielko je 82 stupňov a pre žĺtko je to 77 stupňov.

Americký kuchár Kenji López sa obrátil k vede a našiel najlepší spôsob, ako uvariť vajíčka. Vložil do vriacej vody niekoľko kusov vajíčok po dobu 30 sekúnd, potom pridal niekoľko kociek ľadu aby udržal nižšiu teplotu. Každých 30 sekúnd vybral jedno vajíčko z vody a kontroloval jeho konzistenciu.


Teraz už viete správny čas, kedy si prestať variť vajíčko a urobiť si ho tak, ako ho máte radi. Dobrú chuť 🙂

zdroj: http://brightside.me/