Viete prečo, by ste mali študovať nálepky na ovocí alebo zelenine?

pravdepodobne ste aj vy videli samolepky s číslami na niektorom ovocí v obchodoch. Ale viete, čo znamenajú? Sú to len značky alebo ich firmy používajú pre svoje účely? No samozrejme, že tieto čísla sú dôležité a môžu hovoriť o produkte veľmi veľa.

WARNING-Why-You-Should-Never-Buy-Produce-With-A-Sticker-That-Begins-With-8-featured

Tak napríklad ak nájdete nálepku, ktorá začína s číslom 9 potom by to mal byť organický produkt. Ale niektorí ľudia sa neustále pýtajú, čo robí výrobky ekologické a organické. Ak sa pýtate na tú istú otázku, tak by ste mali vedieť, že organický produkt je produkt, ktorý bol pestovaný v pôde bez pesticídov, antibiotík a znečistenými hnojivami.

Všetko, čo musíte vedieť, že organické jedlo chutí oveľa lepšie a mnohé vedecké štúdie potvrdili, že toto jedlo má viac výhod pre naše zdravie. Jedno staré príslovie hovorí – Ste to, čo jete – a tak sa snažte hľadať najlepšie a najzdravšie produkty pre vás. Ak chcete vyskúšať organické jedlo, ktoré vám dá mnoho zdravotných výhod pri hľadaní niektorých z týchto potravín

– jablká
– uhorky
– kel
– papriky

Ak ste niekedy videli výrobky, ktoré začínajú s číslom 3 alebo 4, tak sú pestované konzervatívnym spôsobom. V tomto type poľnohospodárskej terminológií to znamená, že používajú pesticídy a chemikálie, ktoré im pomôžu získať väčšie produkty. A tieto produkty môžu rásť rýchlejšie a môžu vydržať dlhšiu dobu.

Ale to nemusí znamenať, že výrobky sú nezdravé. Ak si chcete kúpiť dobrý produkt, ktorý začína s týmito číslami a chcete ušetriť peniaze, navrhujeme vám nasledujúce potraviny.

– sladké zemiaky
– cibuľa
– avokádo
– kapusta

A nakoniec, ak nájdete čísla, ktoré začínajú s 8, sú to geneticky modifikované produkty. Inými slovami, výrobok máte vo svojích rukách a sú vyrobené pomocou stroja, aby sa urýchlila produktivita. Mnohí vedci a odborníci na výživu sa zhodujú, že ľudia by sa mali týmto produktom mali vyhnúť.

Nezabudnite, že najlepšie čo môžete urobiť je pomôcť miestnym poľnohospodárom a navštíviť trhy a malé miestne predajne potravín. Tiež sa môžete stať súčasťou podporovaného spoločenstva . Musíte stráviť čas analyzovaním, čo kupujete než si to dáte na stôl a môžete sa tak ochrániť pred rôznymi zdravotnými problémami a podporiť tak svoje zdravie.

zdroj:http://timeforhealthyfood.com/

Chod hore