10 kozmetických trikov od vizážistu, o ktorých ste ani netušili

 

Make-up je umenie a dar venovaný každej žene. Veľa žien ho vie využiť, a pomocou make-upu zvýrazňuje svoje prednosti a skrýva nedokonalosti. Avšak dokonca ani ženy, ktoré používajú kozmetiku pravidelne, nepoznajú všetky kozmetické tajomstvá.

1. Starostlivosť o kozmetické štetce.

Kvalitné kozmetické štetce vám vydržia večnosť. Musíte však pre ne niečo urobiť. Udržať ich v dobrom stave vyžaduje dodržiať nasledujúci postup. Po prvé, nenechávajte svoje kozmetické štetce špinavé, nakoľko tým ničíte štetiny. Pravidelne ich umývajte šampónom alebo jemným prostriedkom na čistenie riadu. Následne ich nechajte vyschnúť umiestnené na papierovej utierke. Nemali by ste ich nechať postavené, pretože voda ich môže nenapraviteľne poškodiť.

2. Make-up osviežte, neodstraňujte ho.

Už viac nemusíte svoj make-up odstrániť a následne aplikovať znovu, ak sa chystáte večer von. Aby oleje vsiakli a oživili ste svoj vzhľad, aplikujte na tvár tenkú vrstvu pleťového tonera a osušte pleť obrúskom. Aby ste dosiahli zamatový efekt, jemne tvár prepúdrujte.

3. Ušetrite na peelingoch.

Aj v pohodlí domova doma môžete dosiahnuť hladkú a jemnú pokožku. Stačí si pripraviť domáci peeling kombináciou 4 ingrediencií: 4 lyžice cukru alebo soli a 3 lyžice olivového oleja. Môžte pridať aj zopár kvapiek levanduľového alebo grepového esenciálneho oleja. Pred sprchovaním si ním jednoducho premasírujte pokožku a opláchnite ju teplou vodou.

4. Nezabúdajte na starostlivosť o pery.

Aby ste mohli rúž perfektne a ľahko naniesť, vaše pery musia byť vyživené a hladké. A nemusíte na to dokonca kupovať špeciálny peeling na pery. Radšej zmiešajte v rovnakom pomere hnedý cukor , olivový olej a vanilkový extrakt. Pery zmesou jemne masírujte a následne zmes odtráňte papierovou vreckovkou. A je to! Vaše pery sú pripravené na rúž!

5. Nikdy si nekupujte make-up, ktorý je tmavší od farby pleti o jeden odtieň.

Nepotrebujete ani viac druhov make-upu. Ak chcete v lete tmavší odtieň, nakoľko ten, ktorý používate sa vám zdá príliš svetlý, stačí ho iba zmiešať s bronzujúcim gélom. Ide o jednoduchšiu a lacnejšiu variantu.

6. Príliš veľa púdru škodí.

Prestaňte aplikovať púder opakovane počas nanášania celého make-upu. Vyhnete sa tak tortovému efektu. Púder aplikujte tesne predtým, než odchádzate z domu.

7. Predlžte trvácnosť rúžu na perách.

Aby rúž zotrval na perách dlhšie a vy ste ho nemuseli aplikovať každú hodinu viackrát, na namaľované pery priložte papierovú vreckovku a prejdite po nej púdrom. Tento trik taktiež zabráni rúžu dostať sa na zuby.

8. Vykúzlite mačacie oči rýchlo a ľahko.

Namaľujte si očnú linku ako profesionál. Potrebujete iba čiernu ceruzku alebo linku a lepiacu pásku. Trochu pásky nalepte k vonkajšiemu kútiku oka do želaného uhla a vyčarujte si sexy mačacie oči.

9. Odstráňte prebytočnú maskaru zo štetín.

Nemusíte sa objednať do drahého salónu, aby ste mali krásne, dlhé, husté a prirodzene vyzerajúce riasy. Vezmite maskaru a vreckovku. Viackrát prejdite aplikačnou kefkou po vreckovke, aby ste zo štetín odstránili prebytočnú maskaru. A následne si ňou namaľujte riasy.

10. Vazelína ako odstraňovač make-upu.

Vazelínu môžete použiť aj ako odtraňovač make-upu. Stačí naniesť jej malé množstvo na bavlnený tampón, aplikovať na tvár a celú ju potom umyť. Táto pomôcka odstráni z tváre aj vodeodolný makeup.

Zdroj: Reader’s digest

Chod hore