Prečo ľudia pijú alkohol? 14 dôvodov, prečo je dobré si niekdy vypiť

1. Pomôže vám k tomu, aby ste sa uvoľnili

Život je plný situácií a prekážok, ktoré nás stresujú a privádzajú nás k pocitu úzkosti. Táto úzkosť a stres, ale zvláštnym spôsobom zmizne, keď zájdete do klubu alebo krčmy, kde je vašou jedinou starosťou nájsť stôl, na ktorom by ste mohli tancovať a uvoľniť.

2. Dokážete povedať svojmu kamarátovi, čo vás na ňom štve

Je divné musieť kvôli niečomu konfrontovať vášho najlepšieho priateľa a možno ste mohli byť trochu milší. Ale pointou je, že ste zo seba konečne dostali to, čo vám vadí a medzi priateľmi sa to dá predsa vždy vyriešiť. Dúfajme !!

3. Konečne vás vôbec nezaujíma, ako vyzeráte a aj tak ste v pokoji

Akurát ste prišli do klubu s rozmazanú riasenkou a s vlasmi špinavými od rôznych potravín alebo pitia. Ale koho to zaujíma? Vás teda rozhodne NIE!

4. Môžete si v pokoji poplakať

Byť „to uplakané dievča v klube“ nie je práve to najlepšie označenie pre niekoho, kto si má užívať na párty, ale rozhodne je to emocionálne uvoľnenie, ktoré ste jednoducho v tú dobu naozaj potrebovali.

5. Prestanete vnímať, koľko zjete kalórií

Keď ste triezvi, dbáte aspoň trochu na to, čo zjete a koľko toho zjete. Tieto zábrany ale miznú, keď sa opijete a jednoducho dostanete hlad. Kebab? Celá pizza? Prečo nie, veď máme len hlad.

6. Dokážete úplne bez problémov zaflirtovať s niekým, kto sa vám páči

Môže to byť len blbec, ktorého meno si ráno ani nebudete pamätať, ale aspoň ste mali sebavedomie sa postaviť sami sebe natoľko, aby ste s niekým zaflirtoval a treba sa nakoniec aj skutočne zamilovali.

7. Prestanete sa zaoberať svojou minulosťou

Toto je niečo, čo by ste mali urobiť už za triezva, či už ide o vec starú pol roka alebo 7 rokov. Keď sa opijete, konečne ste schopní úplne vymazať zo svojho života bývalej partnerov.

8. Milujete všetkých okolo vás

Niekedy sa človek ponorí do stresu, ktorý obklopuje jeho život, že zabudne na to, že by si mal vynahradiť aspoň chvíľočku na to, aby povedal svojim priateľom a blízkym, ako veľmi mu na nich záleží. Vo chvíli, keď dostanete pár promile do svojej krvi, ale prichádza tá chvíľka, kedy milujete úplne všetky.

9. Zdokonalíia sa vaše tanečné schopnosti

Väčšina ľudí radšej ani netancuje. Keď majú svoje tanečné schopnosti ukázať v triezvom stave, radšej sa schovávajú. Keď sa ale opijete, zmeníte sa z niečoho, čo sa podobá tanečným kreáciám T-rexa na niekoho ako je Beyoncé alebo Justin Timberlake. Alebo si to aspoň myslíte.

10. Ste schopní podniknúť akékoľvek dobrodružstvo

Keď vypijete príliš veľa alkoholu, tak sa pravdepodobnosť, že urobíte to najnebezpečnejšie rozhodnutie výrazne zvyšuje. Ale berte to takto – vaše opité Ja poskytne vášmu triezvemu Ja skvelú historku, ktorú môžete rozprávať až do konca svojho života.

11. Zistíte svoju hranicu v množstve vypitého alkoholu

Možno že 9 panákov tequily spôsobí vašu nevedomosť, ale aspoň pre nabudúce viete, že 9 si ich už dávať naozaj nemáte, pretože inak dopadnete rovnako ako minule.

12. Ste schopní urobiť prvý krok, keď k niekomu niečo cítite

S Jankou pracujete už 4 roky a vaše priateľstvo je naozaj skvelé, ale radi by ste, aby z toho bolo aspoň niečo viac. Idete spolu von, opijete sa a konečne urobíte ten prvý krok. Otázkou zostáva: Vyjde to?

13. Zistíte, kto je váš pravý priateľ

V opitosti existujú len dva typy priateľov – sú tí, ktorí vás odnesú domu a tí, ktorí vás pokojne nechajú umrieť v náruči úplne cudzieho človeka. Keď ste opití, všetci priatelia vlastne prechádzajú testom.

14. Konečne sa vyznáte zo svojich citov

Ste už dlho priatelia, ale vy už nejaký ten piatok cítite k tomu druhému nehynúcu lásku, bez toho aby ste niečo povedali. To všetko sa ale zmení v noc, kedy sa totálne opijete a zrazu na rovinu vybalíte to, čo by ste mali povedať skôr za triezva.

Zdroj: elitedaily.com

Chod hore