Tip na knihu: Iskra v popol

Môžu zmeniť osud celej ríše!

Toto je príbeh o sirote, ktorá bojuje za svoju rodinu. Je to príbeh o vojakovi, ktorý bojuje za slobodu. Fantasy príbeh odohrávajúci sa v brutálnom svete, ktorý sa podobá na drsnú Rímsku ríšu.
New York Times bestseller a najlepšia Young Aduld kniha roku 2015 na Amazone.
V edícii YOLi vyšiel nový fantasy román Iskra v popole.

 

 

Telo a krv odovzdajte impériu. Dušu si nechajte.

V ríši vojakov sa odpor trestá smrťou. Tí, čo nezaprisahajú svoju krv a telo cisárovi, riskujú popravu svojich blízkych a skazu všetkého, čo im je drahé.

V tomto krutom svete sa životom ťažko prebíja otrokyňa Laia, ktorá žije so starými rodičmi a starším bratom Darinom v pokútnej štvrti. Rodina živorí a vedie biednu existenciu. Nikto z nich sa nestavia na odpor proti ríši, lebo videli, ako dopadli tí, čo tak urobili.

 

Jedného dňa k nim však vtrhnú vojaci, zabijú starkých a Lainho brata zatknú za zradu. Laii sa podarí utiecť a vyhľadá pomoc rebelov, ktorí jej prisľúbia, že zachránia jej brata, zato však bude musieť pre nich robiť špiónku v najväčšej vojenskej akadémii v ríši.

Laia sa tam stretne so synom krutej generálky Eliášom – najlepším vojakom školy, ktorý však v kútiku duše celú ríšu i armádu hlboko nenávidí. Túži iba po tom, aby sa oslobodil spod tyranie, ktorou si ríša vynucuje poslušnosť. On aj Laia čoskoro zistia, že ich osudy sú prepletené a že ich činy môžu zmeniť osud celej ríše.

 

Iskra v popole je miestami temný a príliš drsný príbeh. Osudy hlavných hrdinov a neustále gradované napätie vás vtiahne do rozprávkovo-fantazijného sveta, v ktorom sa zvádza večný boj medzi dobrom a zlom, kde však dobro často ťahá za kratší koniec.

 

Autorka SABAA TAHIROVÁ sa narodila v Londýne, vyrástla však v rodinnom osemnásťizbovom moteli v kalifornskej Mohavskej púšti. Po štúdiu na Kalifornskej univerzite v Los Angeles sa stala redaktorkou zahraničného spravodajstva v denníku Washington Post. O niekoľko rokov napísala svoj debutový román Iskra v popole, ktorý dnes patrí medzi bestsellery.

Chod hore