Dojímavá fotka farmára, ktorý sa lúči so svojimi prasatami pred povodňou obletela celý svet. Takto vyzerá empatia

Strednú Čínu momentálne sužujú rekordné povodne. Prívalové dažde zdvihli hladiny všetkých riek a tie sa valia ulicami, zaplavujú domy a berú so sebou všetko, čo im príde do cesty. Okrem ľudí sú prírodnou katastrofou ohrozené aj zvieratá. 6 tisíc ošípaných z farmy Lu’An blízkosti mesta Shucheng prežilo len zázrakom.
Voda zatopila niekoľko miest a povodne si už vyžiadali okolo 100 ľudských životov. Tých zvieracích mohlo byť niekoľkonásobne viac.

Svet obleteli fotografie z prasacej farmy Lu’An blízkosti mesta Shucheng na stredozápade krajiny, kde sa farmár Li Xiaobo na pokraji zrútenia srdcervúco lúči so svojimi šiestimi tisícmi prasatami, ktorých výbehy pomaly zaplavuje voda.

PAL64721b_pras3img: dailymail.co.uk

PAL647215_pras2img: dailymail.co.uk

PAL647210_pras1img: dailymail.co.uk
Vzhľadom k tomu, že celé mesto už bolo zaplavené, bol Li Xiaobo nútený zanechať ošípané ich vlastnému osudu. Voda postupne stúpala a zdrvený farmár vedel, že svojich zverencov a zároveň jediný zdroj obživy musí vydať napospas smrtiacemu živlu, aby sa sám stačil evakuovať a zachrániť si život.

Keď Li Xiaobo zverejnil fotky svojich ošípaných, ktoré od istej smrti delilo len pár hodín, stalo sa niečo neuveriteľné. Robotníci z neďalekej továrne poľnohospodárskej výroby Xishang prestali pracovať a spolu s desiatkami miestnych obyvateľov sa vydali Li Xiaobo ošípané zachrániť.

Behom pár hodín sa väčšinu ošípaných podarilo vyhnať a pomocou nákladných áut a lodičiek prepraviť do vyššie umiestnených miest, kde nebola oblasť povodňami bezprostredne ohrozená. Dojatý Li Xiaobo tak mohol všetkým ľuďom poďakovať za ich dobrotu a obetavosť, ktorá zachránila jeho živobytie a predišla zbytočnej smrti tisícov zvierat.

PAL647224_pras6img: dailymail.co.uk

PAL647227_pras7img: dailymail.co.uk

PAL64722b_pras8

img: dailymail.co.uk

.src

Chod hore