17 najlepších trikov do kuchyne, ktoré nám poradil ŠÉFKUCHÁR. S týmto budete v kuchyni najlepší

Tieto super triky pochádzajú od známeho kuchára a určite s nimi neurobíte krok vedľa 🙂

1. Predtým ako si pripravíte všetky ingrediencie nechajte ich postáť pri izbovej teplote.

Maslo bude jemnejšie a ľahšie sa roztopí a tým pádom ho lepšie natriete na chlieb pred pečením. Izbová teplota pomôže roztopiť sa syru rovnomernejšie a nebudete mať problém, že niečo pripálite. Je to celkom jednoduché, nie?

2. Misku so surovou cibuľou namočíte do studenej vody a znížite tým jej štipľavosť.

For a dish with raw onions, soak them in cold water first to reduce their pungency.

Studená voda odčerpá od sulfátov a cibuľa bude znesiteľnejšia pre konzumáciu.

3. Do kávy pridajte štipku soli a trošku škorice.

Pridajte si do kávy trošku soli a škorice do vašej kávy pred varením. Soľ zníži horkosť kávy a uvedie chuť na správnu úroveň. Škorica Vám zmení život.

4. Zvolte si soľ košér alebo morskú soľ pred kuchynskou soľou.

Choose Kosher salt or sea salt over table salt.

Hlavný rozdiel medzi soľou kóšér a morskou soľou je veľkosť. Kosher je menej spracovaná a preto mä väčšie kryštály. Pre lepšiu chuť do svojho mäsa použite prosím morskú soľ, pretože jej veľké kryštály pomôžu zlepšiť chuť a textúru. Pre väčšinu prípadov najlepšie funguje soľ kóšér. Navyše je oveľa lacnejšia ako morská soľ.

5. Pred pridaním šťavnatej zeleniny do šalátu, ju ľahko osolíme.

Before adding juicy vegetables to a salad, lightly salt them to brighten the taste of the salad without making it "salty."

Soľ spraví zeleninu šťavnatejšiou a chrumkavejšiou a šalát bude 100 percent chrumkavý a 0 percent blatový.

6. Naklepeme mäso metódou velvet čo zahŕňa bielky a kukuričný škrob.

Keď plátky mäsa necháme v kukuričnom škrobe a vaječných bielkach, dodáme im tak hodvábnu textúru, ktorá nebude príliš tvrdá alebo príliš suchá. Zachovaním vlhkosti na vonkajšej strane mäsa udržiavame teplotu a znížime pravdepodobnosť spálenia. Môžete pridať aj ryžový ocot alebo ryžové víno, aby ste chuť vylepšili.

7. Na pečenie perfektnej torty bez receptu by ste mali potrebovať rovnaké množstvo cukru a múky, vajíčok rovná sa tuk.

Nezabudnite, že toto pravidlo sa týka hmotnosti. U vajec a tuku, pričom pomer nemusí byť presný, ale zostať s rozdielom 20 percent.

8. Vždy pridajte trochu soli pri výrobe pečiva.

Always add some salt when making baked goods.

Trošku soli vám nepridá veľa ale polovica čajovej lyžičky Vám zvyšuje chuť ďalších prísad a korenia. Môžete použiť akýkoľvek druh soli.

9. Pridajte si lyžicu arašidového masla alebo horčice, aby sa chuť dostala do omáčok a trošku ju podusíte.

Svoje dusené mäso môžete zahustiť arašidový maslom.

10. Prikryte si vajíčka pokrievkou. Prečo? Pochopíte, keď si prečítate.

Vajíčka sú vlastne dusené vyprážané vajíčka. Môžete ich variť ako keby ste ich trochu smažili ale namiesto toho, aby ste ich obrátili, pridajte trochu vody a zakryte ich panvicou.

11. Svoje jedlo a občerstvenie si dajte na ďalšiu úroveň pridaním octu alebo balsamica.

Pridajte si jahody, restovanú zeleninu alebo rezance. Je to tiež výborne pre vaše zdravie.

12. Pridajte si strúhanku do svojích hamburgerov a dáte im žiadúcu štruktúru.

Incorporate some bread crumbs into your burgers to give them a desirable texture.

Strúhanka pomôže hamburgerom držať svoj tvar.

13. Pred pečením mäso poriadne vysušte a posolte a nikdy sa vám nepripáli.

Najdôležitejší trik a najlepšie bude, keď je vaša panvica horúca a používate panvicu z nerezovej ocele alebo liatinovej.

14. Nalejte si trochu vodky do koláčového cesta a vaša kôrka koláča bude šupinatejšia.

Vodka je 60 percent z vody a 40 percent etanolu, ktorý vám pomôže pracovať s cestom. Väčšina alkoholu sa dostane preč z varenia a váš koláč nebude chutiť ako vodka, alebo bude šupinatejší. Ak sa cítite byť dobrodružný skúste použiť aj iný alkohol pre špecifický druh koláčov, rovnako ako môžete skúsiť brandy pre tekvicový koláč.

15. Aby vaše cesto bolo maslovité a vločkovité pečivo, použite tieto ingrediencie.

Nielen to, že by ste mali používať maslo za studena, ale aj múku a cukor. Uistite sa, že používate studenú vodu aby sa vám v ceste nevytvoril lepok, ktorý stvrdne cesto.

16. Vyskúšajte nasledujúce kroky: opláchnuť, osoliť a vysušiť.

Solenie, opláchnutie a sušenie sú všetky možnosti ako odstrániť vlhkosť z vonkajšieho povrchu mäsa, čím bude kôra šialene chrumkavá. Použite kóšér soľ, takže mäso neabsorbuje príliš veľa soli.

17. Na naklepané mäso môžete použiť jedlú soľ.

You can also use baking soda to tenderize meat.

Jedlá soľ by mala zvýšiť zrelosť mäsa, takže by bolo odolnejšie voči vytužením pri varení. Zanechá vám výraznú chuť a preto treba byť pred ňou viac opatrný. Ak chcete použiť jedlú soľ, nemarinujte mäso dlhšie ako 15 minút. Môžete k tomu pridať trochu limetkovej šťavy na vyrovnanie chuti jedlej sódy.