Vynikajúce pečivo z kysnutého cesta s lahodným krémom, ktoré poteší každého milovníka sladkého

Tento recept sa pôvodne volá *Cream de Parisienne*a pochádza z francúzskej cukrárne, ktorá je touto lahôdkou preslávená.

Aj keď výsledok receptu nie je rýchly či bez námahy, zaručujeme vám, že to bude skutočne stáť za to. Príprava tejto dobroty čerpá inšpiráciu z obľúbených francúzskych piesní, filmov a spomienok z ciest do tejto kúzelnej krajiny… Hovorí sa, že koláče odtiaľto sú nielen chutné, ale neškodia ani vašej postave. Samozrejme, toto tvrdenie by ste mali brať s rezervou, ale pravda je taká, že ak sa pripravuje s láskou, tak vždy sa podarí!

Ingrediencie:

  • 600g polohrubej múky
  • 7g sušeného droždia
  • 100g masla
  • 1 vajíčko
  • Štipka vanilky na dochutenie
  • 30g škrobu
  • Práškový cukor na posypanie
  • 550ml mlieka
  • 220g cukru
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 3 vaječné žĺtky
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry

Postup:

Do 250ml mlieka izbovej teploty nechajte rozpustiť droždie. Pridajte múku, 100g cukru, 50g zmäknutého masla, soľ a vajíčko. Vymieste si cesto a nechajte ho odpočívať 1,5 hodiny.

булочки с заварным кремом фото

Zmiešajte 300ml mlieka, 120g cukru, škrob, citrónovú kôru a 2 žĺtka. Všetko dobre premiešajte, dajte na mierny oheň a priveďte do varu. Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť. Pridajte zvyšné zmäknuté maslo, vanilku a citrónovú šťavu a vyšľahajte pomocou metličky.

булочки с заварным кремом фото

Cesto rozdeľte na 15-20 časti a každý jeden rozvaľkajte do tvaru placky s hrúbkou 1cm. Približne 3cm od kraja naneste na cesto vyšľahanú zmes (bod č. 2). Zvyšný okraj položte na krém a pritlačte rukami. Druhý okraj nakrájajte na prúžky.

булочки с заварным кремом фото

Zabaľte cesto ešte raz.

Cesto dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ho postáť 30 minút. Potrite žĺtkom a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15 minút.

Hotové pečivo prikryte tenkou kuchynskou utierkou, nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.

булочки с заварным кремом фото

Pre zmenu si môžete krém rozdeliť na dve časti a do jednej polovice pridať kako. Získate tak lahodnú kakaovú maškrtu vhodnú na raňajky či ako spoločníka k popoludňajšej káve alebo čaju.

булочки с заварным кремом фото

Tak čo, vyskúšate? Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi!

zdroj:http://sovkusom.ru/

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Tento recept sa pôvodne volá *Cream de Parisienne*a pochádza z francúzskej cukrárne, ktorá je touto lahôdkou preslávená...." />