Vždy som mala problém zbaviť sa plesne v kúpeľni. Potom som našla niečo čo funguje na 100 percent

Ak sa chcete zbaviť plesne, nesiahajte po drahých a agresívnych chemikáliách. Zvoľte prírodné spôsoby, ktoré sú priateľské k životnému prostrediu a neublížia vašej rodine a ani domácim miláčikom. Pleseň vie byť naozaj nebezpečná. A to nemusíte byť ani alergik. U veľa ľudí spôsobuje pleseň únavu a depresiu. Dôsledkom jej pôsobenia na naše zdravie je aj infekcia dýchacích ciest, alergie a kožné problémy. Na trhu je veľa prostriedkov, ktoré vám s plesňami pomôžu. Väčšina z nich je však toxická a neničí len plesne, ale aj naše zdravie. 

Osloboďte svoj domov a stavte na tieto osvedčené rady:

1. Peroxid vodíka

Potrebujete 3% peroxid vodíky, ktorý nastriekajte priamo na pleseň. Nechajte pôsobiť 10 minút.  Najprv sa pleseň pokúste zoškrabať a následne s vlhkou handričkou utrite jej zvyšky. Fľašu s peroxidom vodíka neskladujte na priamom svetle, pretože znižuje jeho kvalitu.

2.Ocot

Ocot nalejte do fľaše a pleseň ním postriekajte. Ocot môžete zriediť vodou, aby ste predišli silnému zápachu. Účinnejšie je však ocot neriediť. Nechajte pôsobiť zopár minút a kefou postihnuté miesta vyčistite. Ak vám ocot nevonia, pridajte doň zopár kvapiek esenciálneho oleja. Podľa štúdií, ocot eliminuje 82% plesní, vrátane vírusov a baktérií. Ak chcete pôsobiť naopak preventívne, môžte povrchy striekať octom kedykoľvek.

3. Tea Tree Olej

Ide o jednu z drahších alternatív v boji s plesňami. Avšak iba 2 čajové lyžičky tohto oleja kombinované s 2 pohármi vody vám dokážu pomôcť.. Zmes nastriekajte na neželanú pleseň a neumývajte je. Silná vôňa oleja po pár dňoch zmizne.

4. Extrakt z citrusových semienok a voda

Paradoxne, tento extrakt nemá žiadnu vôňu ani zápach. Zmiešajte približne 20 kvapiek extraktu a 2 poháre vody. Zmes nastriekajte na postihnuté miesta a neoplachujte.

5. Sóda bikarbóna

Stará osvedčená sóda bikarbóna zaručene pomôže. Spolu s vodou dokáže hotové zázraky. Zmes nastriekajte, následne zoškrabte a na záver pretrite vlhkou utierkou. Tento spôsob čistenia je bez nežiadúcej vône.

It’s Never Been Easier! Just Spray THIS Onto the Mold Area and Get Rid of Mold SAFELY, NATURALLY and PERMANENTLY!

zdroj:http://myilifestyle.com/

 

Chod hore