Čo sa stane, keď dáte ovocie do ryže? Škoda, že som o tomto super nápade nevedela skôr!

Ak sa novomanželom hodí ku nohám ryža, ich život bude naplnený šťastím. Viac ako polovica svetovej populácie konzumuje túto surovinu a aj napriek tomu, o nej ešte nevieme všetko!

Ryža je veľmi náročná, čo sa týka podmienok jej pestovania. Na druhej strane jej tú vyberavosť môžeme odpustiť, pretože vďaka neobyčajným využitiam to určite stojí za to. Tak napríklad, ak vložíte do ryže ešte nedozreté ovocie, dozreje za kratší čas ako obyčajne. Vyskúšajte to s marhuľami.

Vlastnosti ryže

Dekoratívny stojan na ukladanie nožov

Všetko, čo na to budete potrebovať je zvislá priehľadná nádoba a ryža. Ryža dokonale absorbuje vlhkosť a vďaka tomu vám nože počas ich skladovania nezhrdzavejú ani nesplesnivejú ako sa to občas môže stať u drevených stojanoch.

абсорбирующие свойства риса  

Čistenie riadu na ťažko dostupných miestach

Čajník s úzkym hrdlom nie je možné umyť do úplnej dokonalosti. Preto si do neho dajte 1 čajovú lyžičku ryže, pridajte niekoľko kvapiek saponátu a teplú vodu. Čajník zavorte s vekom a hrdlo prikryte prstom. Všetky ingrediencie pretrepávajte priblížne 1 minútu. Po tejto kúzelnej procedúre čajový povlak v čajníku úplne zmizne!

как использовать рис  

Záchrana utopeného telefónu

Ak už aj vám niekedy spadol váš telefón do vody alebo inej tekutiny, vložte ho do nádoby so suchou ryžou. Osušte ho, vyberte SIM kartu spolu s pamäťovou kartou a batériou. Ponechajte ho v ryži 24 hodín a zachránite tak svoj obľúbený komunikačný prostriedok.

      биологические свойства риса    

Upečte si s ňou koláč

S pomocou ryže si veľmi ľahko upečiete skvelé cesto ako základ na koláč! Vložte pripravené cesto do formy na pečenie, prikryte ho pergamenovým papierom a nasypte tam ryžu tak, aby úplne vyplnila formu. Pečte ako zvyčajne. Vďaka tejto metóde sa cesto dobre prepečie. Po upečení dajte ryžu do samostatnej nádoby, aby sa aj naďalej mohla používať na pečenie koláčových základov.

все свойства риса  

Osviežovač vzduchu

Ryža môže nádherne osviežiť vzduch na vašom wc alebo v kúpeľni. Vezmite si pol šálky ryže, nakvapkajte do nej priblížne 20 kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja a premiešajte.

Postupom času može vôňa vyprchať a preto nezabudnite mini osviežovač pravidelne potriasť. Vône si môžete samorejme meniť, čo tak vyskúšať príjemnú škoricovú?

свойства и польза риса  

Kontrola teploty oleja na rozpálenej panvici

Hoďte do panvice s olejom asi 5 zrniečok ryže.  Ak sa potopia, olej ešte nie je úplne rozpálený. Ak sa vynoria a tvoria sa pri nich bublinky, znamená to, že je olej zohriatý na požadovanú teplotu a vy sa môžete smelo pustiť do varenia.

как использовать рис  

Ochrana proti korózii

Ryža je vynikajúcim nástrojom na ochranu pred koróziou pretože absorbuje nadmernú vlhkosť. Skrutkovač, kladivo či kliešte – všetko bude neporušené a zachované. Stačí len naplniť plechovku ryžou a vložiť do nej pracovné náradie.

как применять рис  

Vyčistí mlynček

Každý z nás už aspoň raz v živote mlel kávové zrnká a všimol si , že po mletí ostávajú na mlynčeku olejové stopy, ktoré sa potom ťažšie odstraňujú. Tu je pomoc! Postačí, ak dohladka pomeliete menšie množstvo ryže a mlynček bude ako nový.

применение риса фото  

Zahrievací vankúšik

Vankúš s ryžou dokáže dokonale nahradiť termofor! Pred použitím je potrebné ju zohriať v mikrovlnnej rúre po dobu 1 minúty. Skvelý nápad pri zahrievaní poškodených väzov, stuhnutých miest na tele alebo ako rýchly zohrievač studenej postele.

    лайфхаки с рисом  

Hračka pre domáceho miláčika

Z pevnej látky môžete vytvoriť perfektnú hračku pre vaše domáce zvieratko a ako vyplň použijete práve ryžu. V prípade, že máte doma mačku, možete ku ryži pridať aj sušeného kocúrnika obyčajného a bude v extáze!

полезные лайфхаки с рисом  

Náplň do hrkálok

Len sa pozrite, toto je ideálna hrkálka! Potrebujete len dve plastové lyžičky, 1 kinder vajíčko, lepiacu pásku, trochu ryže a hračka je na svete!

Ako je vidieť, ryža sa môže využiť aj inak ako na naše zasýtenie. Povedzte o týchto tipoch aj vašim priateľom!

как использовать рис  

zdroj: takprosto.cc

Chod hore