Jeden zemiak som nakrájala na tenké prúžky a vytvorila som tak úžasné jedlo na večeru ale aj obed

Začnime nakrájaním zemiakov na tenké kolieska. Zemiaky nemusíte ošúpať, stačí ich dobre umyť. Zemiaková šupka dodá pripravovanej pochúťke naozaj lahodnú a chrumkavú chuť.

Vezmite panvicu a nalejte na ňu trochu olivového oleja. Rozložte na ňu všetky zemiakové kolieska a následne ju položte na oheň.

Zemiaky posypte nastrúhaným syrom a prikryte pokrývkou. Varte asi 5 minút na malom plameni.

Následne polejte zemiaky paradajkovou omáčkou, takú ako na pizzu. Pripravíte ju z pretlaku, 1/3 pohára horúcej vody. Dôkladne premiešajte a pridajte koreniny a bylinky. Takto pripravenou omáčkou rovnomerne zemiaky zalejte.

Na omáčku rozložte nakrájané šampiňóny alebo iné huby, či syr Mozzarella. Cely čas majte panvicu na ohni.

Na stred vylejte jedno celé vajíčko a prikryte panvicou. Varte na miernom ohni ďalších 5 minút.

Po 5 minútach by mala zemiaková pochúťka vyzerať tak ako na obrázku. Preložte ju na tanier.

Navrch môžete položiť aj plátky slaniny. Dochuťte soľou a korením.

Opäť polejte trochou olivového oleja a ak chcete, pridajte aj chilli. Jednoduchá a rýchla zemiaková pochúťka je hotová. Dobrú chuť!

Príprava je naozaj jednoduchá, o čom sa môžete presvedčiť aj na tomto videu.

Zdroj: http://dompelenpomyslow.pl

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Začnime nakrájaním zemiakov na tenké kolieska. Zemiaky nemusíte ošúpať, stačí ich dobre umyť. Zemiaková šupka dodá..." />