Keď sú vaše obličky v ohrození, telo vyšle týchto 7 signálov. Rozhodne ich neignorujte

Obličky sú párovým orgánom, ktorý sa nachádza po stranách chrbtice v brušnej dutine. Sú tzv. Filtrom krvi a všetky nečistoty odchádza z tela von spolu s močom. Počas dňa dokážu takto prefiltrovať až 200 litrov krvi.

Najväčším problémom však je, že choré obličky väčšinou nijako nebolia, ale môžu nám dávať pár nenápadných príznakov, že niečo nie je v poriadku.

opuchy

Ak vás trápia opuchy lýtok, zápästia, prstov, členkov a iných časti tela, nemali by ste to zanedbávať. Opuchy väčšinou bývajú prvým príznakom toho, že naše obličky pracujú zle. Buď je to veľkým množstvom bielkovín, ktoré spolu s močom vylučujeme a alebo obličky nemôžu správne regulovať množstvo sodíka v tele.

neustála únava

Zdravé obličky produkujú hormón erythropoietin, ktorý sa podieľa na tvorbe červených krviniek. A práve tento hormón, keď vaše obličky ochorú, môže za to, že sa cítite unavení a slabí. Keď obličky nepracujú správne, nedokážu produkovať také množstvo hormónu, čo sa odrazí na tvorbe červených krviniek. A bez krviniek sa nám do krvi dostáva len malé množstvo kyslíka. Je to jeden veľký začarovaný kruh.

Bolesti v oblasti obličiek

Býva to len zriedka, ale môžu sa objaviť bolesti v strednej časti chrbta, kde sa nachádza obličky. Aj to môže byť jedným z príznakov ochorenia obličiek.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kidney

dýchavičnosť

Máte pocit, že sa nemôžete nadýchnuť a lapáte po dychu? Dýchavičnosť je častým príznakom mnohých ochorení. Práve preto sa málokedy hľadá príčina práve u obličky. Príčina je rovnaká ako u predošlého prípadu, pokiaľ má telo málo kyslíka, zrýchli frekvenciu dýchania.

vyrážka

Dôvodom, že vám na tele vyskákali svrbivé vyrážky, pupienky, akné a začervenanie, sú opäť toxíny, ktoré sa hromadia v našom tele.

Zmeny v moči

Najčastejšími zmenami v moči sú:
problémy s močením
zmena farby moču – buď je príliš tmavá alebo nezvyčajne svetlá
penivá alebo zakalený moč
tlak alebo bolesť počas močenia
pocit močenie vás budí aj v noci a to viac ako 2x
krv v moči

Pachuť v ústach

Pociťujete v ústach chuť, ako keby ste cmúľali alebo jedli niečo železného? Kovová pachuť v ústach môže byť ďalším príznakom, kedy obličky volajú o pomoc. Ako sme už písali na začiatku, obličky sú filtrom, ktorý z nášho tela vylúči nežiadúce látky čiže toxíny. Keď obličky nepracujú, toxíny v našom tele zostávajú – odtiaľ kovová pachuť.

Ako prevenciu proti ochorenia obličiek odporúčame:

menej soliť
dodržiavať pitný režim (aspoň 1,5 – 2 litre čistej neperlivej vody)
konzumovať viac ovocia a zeleniny (sú skvelým zdrojom antioxidantov)

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kidney

zdroj: www.kidneyremedies.com

Chod hore