Takúto pochúťku z cukety ste ešte nejedli! Šťavnaté karbonátky rovno na večeru

Sezóna cukiet je v plnom prúde a my sme nemohli neponúknuť vám recept s touto úžasnou zeleninou. Jej skvelú chuť doplní aj mlete mäso a spolu vytvoria neoddeliteľnú súčasť vašich pokrmov.

Cuketa dodá karbonátkam lepšiu chuť, šťavnatosť a jemnosť. Odkedy ich robím, tento recept má v mojej rodine veľký úspech.

Ingrediencie

  • 300-400g akéhokoľvek mletého mäsa
  • 1 cuketa strednej veľkosti
  • 2 vajíčka
  • 1-2 polievkové lyžice krupice
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • Múka alebo strúhanka
  • Čierne korenie + korenie podľa vašej chuti
  • Olej na vyprážanie

Príprava

  1. Umytú cuketu nastrúhajte na strúhadle na hrubšie kúsky. V prípade, že je prezretejšia, zbavte sa aj jadierok a šupky.
  2. K cukete pridajte mleté mäso, vajíčka, krupicu, soľ, korenie a poriadne premiešajte. Nechajte odstáť asi 15 minút až kým krupica nenasiakne šťavu.
  3. S mokrými rukami tvarujte karbonátky, každú obaľte v múke alebo strúhanke a vyprážajte na rozpálenom oleji do zlatista.

Tento recept je darom z nebies aj pre tých, ktorí chcú schudnúť. K tomu je potrebné vybrať si hovädzie, kuracie alebo morčacie mäso a namiesto vyprážania na panvici piecť karbonátky v rúre.

Zdieľajte tento recept aj s vašimi priateľmi! Prajeme vám dobrú chuť!

rezne s cuketou plnkou  

zdroj: takprosto.cc

Chod hore