Vtip Dňa: Ty si Mohamed?

Zomrel moslim a dostal sa pred nebeskú bránu. Bol veľmi rozrušený, pretože celý svoj život túžil po stretnutí s prorokom Mohamedom. Došiel až k bráne a tam narazil na muža s bradou. “Ty si Mohamed?” spýtal sa. “Nie, synu, ja som svätý Peter. Mohamed je vyššie,” povedal muž a ukázal k obďaleč stojacemu rebríku vedúcemu do oblakov …

Rozradostený, že Mohamed bude vyššie ako svätý Peter, začal moslim rýchlo stúpať hore cez oblaky, až v ďalšej miestnosti objavil iného muža s bradou. Opäť sa spýtal: “Ty si Mohamed?” “Ja som Mojžiš, Mohameda nájdeš vyššie.”

Unavený, ale so srdcom plným radosti pokračoval moslim v stúpaní po rebríku, až dospel do ďalšej miestnosti, kde bol opäť muž s bradou. “Ty si Mohamed?” spýtal sa ho s hlasom plným nádeje. “Nie, nie, ja som Ježiš, za Mohamedom musíš vyššie.” Vyčerpaný moslim začal túžobne znovu liezť do mrakov.

Mohamed je vyššie než Ježiš! „To je neuveriteľne“ hovoril si moslim a stúpal stále vyššie a vyššie, až konečne dorazil do obrovskej miestnosti, kde sedel statný muž s obrovskou bielou bradou. Sotva popadol moslim dych, padol na kolena a z posledných síl sa pýta: “Ty si Mohamed?” “Ó nie, syn môj, ja som Boh. Ale vyzeráš vyčerpaný, nedal by si si kávu?” “Áno, prosím, môj pane.” Boh tleskol rukami a zavolal: “Hej, Mohamed, dvakrát kávu. A bleskom!”

Chod hore