Jedinečný recept na chutný JABLKOVÝ závin z tvarohového cesta podľa starého slovenského receptu

Ak máte aj vy radi jablčné múčniky, potom sa môžete tešiť na tento recept! Je jednoduchý na prípravu, pretože vám ukradne maximálne 1 hodinu z vášho života. Jeho chuť a vôňa predčí vaše očakávania a stojí za to si ho urobiť!

Ingrediencie

  • 200g pšeničnej múky
  • 200g tvarohu
  • 50-100g hrozienok
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • Štipka soli
  • 100g masla
  • 2-3 jablka
  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vaječný žĺtok

Postup

Najskôr si urobte cesto – zmiešajte múku, maslo, tvaroh, prášok do pečiva a pridajte štipku soli. Vymieste cesto, zabaľte ho do fólie a vložte do chladničky na 30 minút.

яблочный рулет

Na náplň si olúpte a nakrájajte jablká na kocky a pokvapkajte ich citrónovou šťavou. Pridajte umyté hrozienka a cukor (môžete pridať aj škoricu).

яблочный рулет

Vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na 2 časti. Vyvaľkajte ich na tenkú vrstvu, naplňte sladkou zmesou a zrolujte.

яблочный рулет

Vrch závinu potrite žĺtkom.

яблочный рулет

Oba záviny dajte do rúry predhriatej na 200 stupňov a nechajte piecť 30 minút.

Hotové záviny ešte posypte práškovým cukrom.

Pripravte tento múčnik sebe aj svojim blízkym a veríme, že tak skoro na neho nezabudnú!

яблочный рулет

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore