Zabudnite na obyčajné kuracie prsia. Urobte si doma Cordon Bleu bez smaženia, pečený v rúre. Ich vôňu a chuť si zamilujete!

Ak milujete kuracie prsia, ale hľadáte nový recept na ich prípravu, máme riešenie. Je ním skvelý recept s názvom Cordon Bleu, ktorý si zamilujete. 🙂

Budeme potrebovať:
4 ks kuracích pŕs
Jedna časť z veľkého strúčika cesnaku
1/2 lyžice čierneho korenia
1 lyžička soli
1 lyžička sušenej petržlenovej vňati
5 lyžíc horčice
8 plátkov šunky
8 plátkov syra
2 vajca
1/4 šálky mlieka
1,5 šálky strúhanky
4 lyžíc oleja

Postup

1 . V prvom rade si kuracie prsia dôkladne očistíme a umyjeme. Potom ich prekrojíme  na polovicu tak, aby sme dostali asi 8-9 kúskov (samozrejme to závisí od ich hrúbky a veľkosti jednotlivých kuracích pŕs, ktoré sme kúpili ).

2 . Kuracie prsia vyklepeme na tenký plátok. Potom ich osolíme, okoreníme, rozotrieme po nich aj náš cesnak, ktoré sme si pretlačili cez pučič na cesnak, a posypeme ich sušenou petržlenovou vňaťou.

3 . Každý plátok potrieme horčicou, položíme plátok šunky, syra a zrolujeme.

Obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a v strúhanke.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme alobalom a potrieme olejom. Položíme rolky a dáme zapiecť do rúry. Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 35 minút. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

 

Chod hore