10 spôsobov, ako si slávnostne zložiť obrúsky. Pri takomto stole ste ešte nesedeli

Slávnostná tabuľa by mala nielen vynikať lahodnými pokrmami, ale mala by lahodiť aj naším očiam. Na to nemusíte nutne použiť drahé dekorácie alebo dodržiavať všetky pravidlá etikety stolovania, pretože nie každý na to má doma potrebný príbor a riad.

Úplne postačí, ak si stôl skrášlite zložením obrúskov. To, ako sa dá z obyčajnej servítky urobiť krásna dekorácia, sa môžete presvedčiť v tomto člnku.

  1. Hoci to môže vyzerať komplikovane, dokážete to za krátku chvíľku.

  1. Aj fľašky môžu byť oblečené. Vytvorte si z obrúsku peknú košeľu podľa tohto návodu. Vaši hostia ostanú ohromení.

  1. Ďalší klasický variant servírovania, ktorý vyzerá elegantne.

  1. Stromček je hlavným atribútom Nového roku a preto by nemal chýbať ani na vašom stole. Môžete si ho dozdobiť korálikmi alebo stuhou.

  1. Skúste aj toto! Do vnútra každej vrstvy môžete vložiť ozdobu.

  1. Príbor si naservírujte do tohto pekného obalu. Použite obrúsky rôznej farby a vyzerá to ešte slávnostnejšie, ak okolo pripevníte stužku.

  1. Táto verzia vám možno pripomína zajačie uši, takže ju môžete využiť aj počas veľkonočných sviatkov. Dozdobte to zlatou niťou alebo obyčajným špagátom.

  1. Ešte jeden tip na vianočný stromček z obrúskov so vzormi.

  1. Poháre na víno si môžete vyzdobiť s týmito nádhernými kvetmi. Vhodné aj na romantickú večeru s vaším partnerom.

  1. A nakoniec nič zložité – zrolovaný obrúsok dozdobíte dekoráciou, ktorá sa hodí na danú príležitosť a garantujeme, že tým nič nepokazíte.

Každý variant si môžete doplniť vlastnými nápadmi, rôznymi farbami a doplnkami. Vďaka krajšiemu stolovaniu sa vám určite zvýši aj chuť do jedla!

Skúste si aj vy pripraviť toto prestieranie a podeľte sa s ním aj s vašimi priateľmi.

 

Chod hore