9 šikovných trikov, ktoré vám pomôžu zbaviť sa škvŕn z kobercov

Koberec nie je len ozdobou vašej izby, ale aj ochrana pred studenou podlahou. Mäkký povrch koberca však môže predstavovať miesto, z ktorého sa len veľmi ťažko odstraňujú škvrny po rozliatí tekutiny, pretože má skvelú funkciu vstrebávania.

S týmito tipmi zabudnete na neodstrániteľné škvrny a zápach z koberca.

  1. Neroztierajte škvrny, zhorší to situáciu a škvrnu len zväčšíte. Na miesto je potrebné pritlačiť namočenú špongiu.

пятно на ковре

  1. Pena na holenie je vhodná na všetky typy škvŕn. Potrite ňou špinavé miesto a nechajte pôsobiť 30 minút. Potom špinu vysajte vlhkou špongiou.

пятно на ковре

  1. Žuvačku z koberca odstránite obyčajnou kockou ľadu. Dajte ju na žuvačku a po stuhnutí ju môžete dať preč.

лед на ковре

  1. Ak sa chcete zbaviť vosku na koberci, budete potrebovať biely uterák bez vzorov. Prikryte vosk uterákom a prežehlite žehličkou nie dlhšie ako 30 sekúnd. O pár minút neskôr položte na miesto papierový sáčok a opäť prežehlite horúcou žehličkou.

воск на ковре

  1. So škvrnami od krvi sa popasujete pomocou peroxidu vodíka. Vylejte ho na škvrnu a osušte uterákom.

пятна крови

  1. V prípade, že si váš štvornohý miláčik vykoná malú potrebu na koberci, použite organický čistič na koberce, pretože bude účinnejší ako tie chemické. Nastriekajte ho so sprejom a vytrite uterákom.

собака

  1. Aby ste črepiny z koberca dostali čo najskôr preč, použite kefu a následne už ich len jednoducho povysávajte s vysávačom.

чистка ковра

  1. Ak ste si na koberec vyliali kávu, položte na miesto suchý uterák alebo špongiu, aby ste vysali všetku vlhkosť. Potom zmiešajte 1 lyžicu čistiaceho prostriedku, 1 lyžicu octu s 500ml teplej vody. Aplikujte roztok na škvrnu od kávy a nechajte pár minút účinkovať. Vytrite dosucha a opakujte, kým škvrna nezmizne.

кофе на ковре

  1. Najlepšie riešenie na zapáchajúci koberec je sóda. Posypte ňou koberec a nechajte cez noc pôsobiť. Ráno už len stačí koberec povysávať.

сода на ковре

Vďaka týmto trikom sa už nemusíte báť špinavého alebo zapáchajúceho koberca. Nezabudnite ich prezradiť aj vašim priateľom!

zdroj: takprosto.cc

Chod hore