Čo s vašimi orgánmi urobia 3 šálky kávy denne? Pozrite sa

Káva patrí u vedcov medzi sporné debaty, pretože pochybujú o jej pozitívnych účinkoch na ľudské zdravie. Nedávne štúdie však potešia všetkých milovníkov kávy, ktorá nielenže neškodí, ale je prínosom pre naše telo.

Pozoruhodným príkladom je vplyv kávy na pečeň. Koľkokrát ste už počuli, že káva je trošku ťažký oriešok pre pečeň? Podľa výsledkov štúdii, ktoré boli vykonané na základe pozorovania ľudí, ktorí trpeli ochorením pečene, by sme kávu mohli bez obáv nazvať liekom.

чашечка кофе

Pozitívne účinky

Tento životabudič znižuje hladinu pečeňových enzýmov v pečeni a spomaľuje zjazvenie tkaniva v pečeni. U pacientov s hepatitídou typu C sa odporúča piť kávu, aby sa choroba nešírila ďalej. To sa týka ako obyčajnej kávy, tak aj kávy bez kofeínu. Jediný druh, ktorý neprináša telu žiadne výhody a pomoc je instantná káva.

Národný inštitút na liečbu rakovinových ochorení v americkom Marylande, preukazuje výsledky, kde káva spomaľuje rast rakovinových buniek a znižuje rýchlosť vývoja cirhózy pečene, spôsobenej hepatitídou C.

Nižšia hladina inzulínu a menej tuku v pečeni sa preukázali u všetkých pacientoch, ktorí pili kávu v dostatočnom množstve. Experiment trval takmer 4 roky, počas ktorých sa vedci presvedčili o nesporných výhodách pitia kávy.

Tento nápoj nie je užitočný len pre našu pečeň! Káva obsahuje rovnaké vysoké množstvo antioxidantov ako ovocie či zelenina. Ak vás náhodou postihla infekcia, vypite si kávu, pretože má protizápalové účinky a bráni rozvoju infekcie.

Káva znižuje hladinu cukru v krvi, takže ľudia, ktorí sa oddávajú jej pôžitkom sa súčasne chránia pred cukrovou 2. typu. Samozrejme, nie je vhodné, aby ste kávu kombinovali s tučnými a sladkými výrobkami, pretože zvyšuje hladinu cukru. Namiesto toho je lepšie piť kávu s mliekom, alebo si ju dopriať ku orechom a sušenému ovociu.

Pitím troch šálok denne investujete do svojho zdravia a dlhovekosti. Káva bráni rozvoju Alzheimerovej choroby o 65%. Nebojte sa teda senilnej pamäti, pretože váš mozog bude fungovať aj v starobe!

Čaj alebo káva? Čo si vyberiete dnes?

Zdieľajte článok s vašimi priateľmi, aby aj oni pili kávu bez obáv!

чашечка кофе

zdroj: takprosto.cc / zdravoafit.sk

Chod hore