Jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta si zamiluje aj vaša rodina. Príprava je veľmi jednoduchá

Hľadáte jednoduchý a tradičný recept? Potom ste na správnom mieste 🙂 Dnes vás naučíme robiť skvelý jablkovo-pudingový koláč. Poďme na to.

suroviny

Budeme potrebovať:
500 g lístkového cesta
240 g piškótov
1 kg nastrúhaných jabĺk
1 bal. škoricového cukru 
1 lyžička citrónovej šťavy
3 lyžička krýštáľového cukru

Na pudingový krém:

1,2 l mlieka

3 bal. vanilkového pudingu

5 lyžíc kryštálového cukru

1 vajce

POSTUP

1) Z lístkového cesta si vyvaľkáme 2 pláty cesta, ktoré majú mať tvar plechu (30 x 40 cm). Jedno cesto si položíme na papierom vystlaný plech na pečenie ( Naše cesto položíme tak, aby prekríval aj kraj plechu).

2) Na cesto umiestnime tesne vedľa seba piškóty. Posypeme ich cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nastrúhané jablká zmiešame so škoricou a navrstvíme na piškóty.
3 ) V mlieku, do ktorého sme pridali cukor si uvaríme pudingy a ešte horúci nalejeme na jablká.

4) Druhý plát cesta, ktorý sme si vyvaľkali položíme na puding, popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajcom.
5 ) Takto pripravený koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 30 – 35 minút. Keď už je koláč upečený, tak ho necháme vychladnúť a môžeme podávať 🙂

fd

Chod hore