Najlepší recept na chutný hovädzí stroganov s hubami, po ktorom už iný robiť nebudete

Hovädzí stroganov je obľúbený pokrm v každej domácnosti. Jeho príprava je jednoduchá a najlepšie chutí, keď sa podáva teplý, pretože po vychladnutí už stráca svoju špecifickú chuť. Skvelou prílohou môžu byť horúce zapekané zemiaky so zeleninou.

Ingrediencie:

  • 500g hovädzieho mäsa
  • 1-2 cibule
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 200ml vody
  • 200g šampiňónov
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • 1 lyžica pšeničnej múky
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Mäso si nakrájajte na malé kocky, cibuľu očistite a narežte na krúžky.
  2. Huby umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Na horúcej panvici si dozlatista osmažte cibuľku, pridajte šampiňóny a chvíľu povarte.
  4. Na druhej panvici si osmažte mäso a za stáleho miešania pridajte múku.
  5. K cibuli a hubám nalejte vodu, smotanu, horčicu, soľ a korenie.
  6. Do tejto zmesi vložte osmažené mäso a nechajte povariť, kým nezmäkne.

Pripravte si mäso podľa tohto receptu a uistite sa, aby bolo jemné a spolu s chutnou omáčkou tak vytvoria ten správny pokrm pre spoločný rodinný obed!

Chod hore