Pridala som kyslú smotanu, kefír a dve ingrediencie. Vyrobila som si domáci smotanový syr, ktorý je 100 krát lepší ako ten z obchodu

Tento recept je pre všetkých, ktorí milujú domáce syry. Niet nad produkt bez zbytočných konzervačných látok, farbív a ochucovadiel! O to viac, ak je to pripravené s láskou.

Krémová pochúťka sa môže jesť samostatne ako predjedlo, pridať do šalátu alebo natrieť na ranný toast.

Ingrediencie:

  • 500ml kyslej smotany (20% tuku)
  • 500ml kefíru (2% tuku)
  • 1 čajová lyžička soli
  • Kôpor (podľa chuti)

Postup:

  1. Pripravte si hrubú bavlnenú látku alebo si zložte gázu na 5-6-krát a prekryte ňou cedník.
  2. Zmiešajte kefír so smotanou, osoľte a vylejte do gázy. Následne to dajte do uzatvárateľnej nádoby a vložte do chladničky na dva dni.
  3. Vytvaruje zo syra jeho typický tvar a vyváľajte ho v najemno nasekanom kôpri.

Pridaním niekoľkých strúčikov prelisovaného cesnaku ku kôpru, dodáte syru tú správnu ostrosť. Vezmite si pochúťku vychutnať na piknik do prírody alebo si ho dajte zapiecť s pita chlebom. Chutiam sa medze nekladú!

Сливочный домашний сыр

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Tento recept je pre všetkých, ktorí milujú domáce syry. Niet nad produkt bez zbytočných konzervačných látok,..." />