Pridala som kyslú smotanu, kefír a dve ingrediencie. Vyrobila som si domáci smotanový syr, ktorý je 100 krát lepší ako ten z obchodu

Tento recept je pre všetkých, ktorí milujú domáce syry. Niet nad produkt bez zbytočných konzervačných látok, farbív a ochucovadiel! O to viac, ak je to pripravené s láskou.

Krémová pochúťka sa môže jesť samostatne ako predjedlo, pridať do šalátu alebo natrieť na ranný toast.

Ingrediencie:

  • 500ml kyslej smotany (20% tuku)
  • 500ml kefíru (2% tuku)
  • 1 čajová lyžička soli
  • Kôpor (podľa chuti)

Postup:

  1. Pripravte si hrubú bavlnenú látku alebo si zložte gázu na 5-6-krát a prekryte ňou cedník.
  2. Zmiešajte kefír so smotanou, osoľte a vylejte do gázy. Následne to dajte do uzatvárateľnej nádoby a vložte do chladničky na dva dni.
  3. Vytvaruje zo syra jeho typický tvar a vyváľajte ho v najemno nasekanom kôpri.

Pridaním niekoľkých strúčikov prelisovaného cesnaku ku kôpru, dodáte syru tú správnu ostrosť. Vezmite si pochúťku vychutnať na piknik do prírody alebo si ho dajte zapiecť s pita chlebom. Chutiam sa medze nekladú!

Сливочный домашний сыр

Chod hore