Ani vo sne mi nenapadlo, čo sa bude diať s mojim telom, keď budem konzumovať kuraciu kožu. Neuveriteľné!

Existuje celý rad pokrmov, v ktorých sa nachádza kuracia koža. Často sa používa ako prírodné črievko na mäsové rolády, mnoho ľudí si bez nej nevie predstaviť chrumkavé grilované kurča. Niektorí ju považujú za príliš kalorickú a preto sa jej radšej vyhýbajú. Niekedy je to až nepochopiteľné, keď po toľkej námahe s prípravou, ju niekto len tak jednoducho vyhodí.

куриная кожа вред или польза

Povesť tohto produktu môže byť na pochybách, pretože kuracia koža sa skladá z malej vrstvy bielkovín a tuku. Odborníci na výživu ju neodporúčajú jesť ľuďom s vysokou hladinou cholesterolu ani tým, ktorí dodržiavajú prísnu diétu. V ostatných prípadoch je to povolené a dokonca aj nutné, ale samozrejme s mierou!

куриная кожа вред или польза

  1. Užitočná na imunitu

Málokto vie, že obsahuje veľké množstvo vitamínov: A,E a vitamíny skupiny B (B1, B6 a B12). Okrem toho sa v nej nachádzajú minerály: draslík, železo, fosfor, horčík a proteín.

куриная кожа вред или польза

  1. Zlepšuje činnosť srdca

Väčšinovú časť kuracej kože tvoria nenasýtené tuky, ktoré sú dôležité pre činnosť srdca. Podľa jednej Harvardskej štúdie v 30g kuracej kože sú len 3g nasýtených tukov a až 8g nenasýtených.

куриная кожа вред или польза

  1. Obsahuje proteín

Tým, že sa zbavujete kuracej kože, spolu s ňou vyhadzujete aj užitočné bielkoviny. Vedci preukázali, že prostredníctvom proteínov živočíšneho tuku sa do čriev dostane viac ako 90% aminokyselín, zatiaľ čo u rastlinných bielkovín to je iba 60%.

 

Čo robíte s kuracou kožou vy? Podeľte sa o tom s nami v komentároch!

куриная кожа вред или польза

 

zdroj: takprosto.cc