Dajte zbohom vyprážaným fašírkam. Skúste pečené placky z mletého mäsa plnené syrom a smotanou. Máte ho hotové len za 25 minút!

Niektoré gazdinky uprednostňujú mleté mäso pred jeho celými kúskami pretože, čo sa týka rozmrazovania a varenia je to rýchlejšie. Z mletého mäsa si môžete pripraviť chutné fašírky, alebo vytvoriť hniezda so syrovo-smotanovou plnkou. Vyrábajú sa jednoduchšie, ako napríklad hamburgery a nemusíte ich smažiť na panvici – stačí ich dať do rúry a chvíľu počkať.

Potrebujete:

  • 800g mletého bravčového mäsa
  • 300g mletého kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 70g chleba
  • 2 vajíčka
  • 200ml mlieka
  • 200ml smotany
  • 150g tvrdého syra
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Kôpor (voliteľne)

Postup:

Zmiešajte si bravčové a kuracie mäso a pridajte do neho nakrájanú cibuľu.

Chlieb namočte do 100ml mlieka, potom ho zbavte prebytočného mlieka a pridajte k mäsu.

Do mletej zmesi pridajte zvyšné mlieko, osoľte a okoreňte.

Z mletého mäsa si vyformujte guličky vo veľkosti jablka, z nich si vytvorte hniezda a umiestnite na olejom vymastený plech.

Nastrúhaný syr zmiešajte s kyslou smotanou, vajcami a nasekaným kôprom.

Vnútro hniezd vyplňte plnkou, vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte 25-30 minút.

Na prípravu tohto zaujímavého jedla môžete použiť aj mleté hovädzie mäso. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi!

zdroj: sovkusom.ru / stranamam.ru

Chod hore