Kvalitný 10 hodinový a ničím nerušený spánok je zdravotným trendom na rok 2017!

 

„Čistý  spánok“ je koncept zameraný na kvalitný a dobrý spánok. Nejde len o pravidelnosť spánku, ale aj o jeho kvalitu. Spánok determinuje apetít, stupeň energie, preto by mal byť prioritou predtým, než začnete rozmýšľať o diéte. Podľa odborníkov by ste sa mali v roku 2017 zamerať na čistý a kvalitný spánok.

Doteraz sa hovorilo iba o strave bez konzervantov a farbív. V roku 2017 sa predostrel nový trend – čistý spánok, ktorý ako jedna z prvých prezentovala americká herečka Gwyneth Paltrow. V článku publikovanom v „Daily Mail“, Američanka napísala: „Štýl života aký vediem tkvie v zdravej strave, ale aj čistom spánku. Spánku venujem najmenej 8 hodín denne a ak sa dá, aj desať.“

Gwyneth a jej experti tvrdia, že na „čistý“ a kvalitný spánok pomáha:

– meditácia
– vyhýbanie sa nočnému prejedaniu a zachovanie 12-hodinovej pauzy, počas ktorej držíte pôst (ak jete večeru o 21:00, nejedzte raňajky pred 9:00 ráno)
– masáž určitých bodov na tele pred spánkom
– masáž nôh mastným krémom
– novinkou sú obliečky na vankúše nasiaknuté oxidom meďnatým;výskumy dokazujú, že bráni tvorbe vrások a redukuje ich

Zdravý spánok spôsobí, že budete odpočinutá, šťastná, plná energie, a odhodlaná postaviť sa výzvam nového dňa. Má vplyv nielen na vnímanie seba samého ale aj na kondíciu organizmu, či váhu. Významne ovplyvňuje krásu. Ak vám spánok chýba, trpí celý organizmus, a dôsledky vidieť aj voľným okom. Ak máte preto možnosť, vezmite si slová Gwyneth k srdcu, a pospite si dlhšie. Sama uvidíte, že sa to na zdraví prejaví. 

Ak sa vyspíte…

Pokožka sa rýchlejšie regeneruje. V priebehu dňa je vystavená množstvu škodlivých emisií: znečistené prostredie, toxíny, make up, ktorý upcháva póry. Počas noci môže pokožka odpočívať a preto môže ráno vyzerať opäť sviežo a zdravo.
Nemáte akné. To preto, že neustály stres sa odrazí na vzhľade pokožky a podnecuje vznik akné.
Rozžiarený pohľad. Potrebný spánok zabráni kruhom pod očami, oči zväčší a rozjasní.
Krajšie sfarbenie pleti. Spánok vplýva na krvný obeh v pokožke a upravuje jej sfarbenie. Jeho nedostatok spôsobí nezdravý a bledý vzhľad.
Žiarivejší a odpočinutý vzhľad, čo ocení každý, koho stretnete.
Lepšia postava. Ak sa vyspíte, zjete menej, veď ponocovanie pokúša na výjazd do chladničky. A nočné jedenie sa rýchlo prejaví.

 
Chod hore