Moju domácnosť trápil špinavý a zapáchajúci záchod. Vďaka tomuto triku, je po všetkom a vonia ako z obrázku

Bez toalety by si mnoho ľudí dnes už nevedelo predstaviť život a aj z tohto dôvodu, by malo byť toto miesto dokonale čisté. No nie vždy to tak aj v skutočnosti je. Príčinou môže byť vodný kameň, ktorý vzniká v dôsledku tvrdej vody. Práve tieto usadeniny sa začínajú tvoriť, ak je nádržka nesprávne utesnená.

Na odstránenie tohto problému nemusíte hneď utekať do obchodu, kúpovať si čistiace prostriedky. Skvelú alternatívu nájdete aj u vás doma a my vám ukážeme ako na to.

Potrebujete:

  • 1 šálka sódy
  • 1/3 mydla
  • 2 PL peroxidu vodíka
  • 3 PL kyseliny citrónovej
  • 20 kvapiek akéhokoľvek esenciálneho oleja

Postup:

  1. Mydlo si nastrúhajte na strúhadle a následne ho priveďte do kvapalného stavu v parnom kúpeli. Potom do neho pridajte sódu, kvapky esenciálneho oleja dôkladne premiešajte.

  1. Opatrne do zmesi nalejte peroxid, premiešajte, pridajte kyselinu citrónovú a znovu všetko dobre premiešajte.

  1. Navlečte si na ruky čistiace rukavice a vytvarujte zo zmesi menšie guličky. Položte ich na pergamenový papier a nechajte schnúť 5 hodín. Môžete ich mať aj v otvorenej krabičke v kúpeľni. Vďaka éterickým olejom bude vaša kúpeľňa krásne voniať.

Hoďte jednu guľôčku do WC, spláchnite a vyčistite ho čistiacou kefou. V prípade väčšieho znečistenia tam dajte niekoľko čistiacich bombičiek a nechajte pôsobiť celú noc. Ráno všetko vyčistíte veľkým množstvom vody.

Ak vás trápi nepríjemný zápach zmiešajte si malé množstvo sódy bikarbóny s 3-4 kvapkami vášho obľúbeného esenciálneho oleja. Navlhčite si kúsok gázy do zmesi a nechajte ju na toalete. Absorbuje všetky pachy a zabije baktérie.

 

zdroj: takprosto.cc

Chod hore