Tiež nosíte gumičku do vlasov na ruke? Po tomto to už viac neurobíte

Audrey Kopp si jedného dňa všimla niečo zvláštne na jej zápästí. Stalo sa to pred niekoľkými týždňami, v období, keď sa sťahovala do nového domu. Veľká červená rana sa začala tvoriť na vonkajšej strane zápästia. Kopp si najprv myslela, že to je nejaké uhryznutie od hmyzu. Aj napriek tomu však šla k svojmu lekárovi, ktorý jej predpísal antibiotiká. No rana sa dokonca aj potom zhoršovať.

 

 

V obave, že sa s ňou deje niečo vážne zlé sa Kopp rozhodla ísť na pohotovosť. Lekár, Amit Gupta, ktorý liečil Koppino zápästie povedal:,, Mala veľký absces na zadnej strane zápästia, takže som urobil rez na tomto mieste a vyčistil ranu.“ Gupta zistil, že sa v abscese nachádzali 3 typy infekcií. Bolo to spôsobené baktériami z vlasov, ktoré sa dostali pod kožu pomocou vlasových folikulov a pórov na ruke.

Nižšie uvedený obrázok ukazuje infikované miesto potom, čo Dr. Gupta rozrezal a vyčistil ranu.

 

Kopp nosila trblietavé vlasové gumičky (na snímke vpravo dole). Presne pred týmto typom gumičiek varuje Dr.Gupta. Kopp vysvetľuje, že lekári odporúčajú rovné plastové a nie trblietavé gumičky na vlasy (tiež zobrazené na fotografii dole vľavo) pre každého, kto ich chce nosiť na zápästí.

 

Kopp varuje ostatné ženy a dievčatá, ktoré nosia gumičky okolo zápästia.

Pozrite si, ako Kopp opisuje svoj zážitok:

zdroj:www.cosmopolitan.com / sfglobe.com

Chod hore