Ako urobiť šťavnaté kuracie mäso? Tajomstvo prípravy kuracích pŕs zapekaných na smotane

Kurča je veľmi užitočné dietetické jedlo. Avšak, nie všetci majú radi, keď v čase dovárania je mäso suché. Môžeme ho pravdaže namočiť do marinády, ale to si vyžaduje množstvo času.

„Chillin.sk“ vám prináša recept na kuracie prsia na smotane, pri ktorom bude mäso šťavnaté, chutné a mäkké. A koreniny, ktoré

Ingrediencie

kuracie filé

2 strúčiky cesnaku

3-4 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

pol citrónu

100g 20% smotany

2-3 zemiaky na ozdobu

100 g tvrdého syra

1 polievková lyžica rastlinného oleja

1 cibuľa

soľ a korenie podľa chuti

Príprava

Umyte kuracie prsia a zbavte ich kože. Natrite ich alebo prešpikujte pretlačeným cesnakom, osoľte, okoreňte.

mäso na palube  

Na zapekanie treba zvoliť misu s vysokými bočnicami. Potrite ju rastlinným olejom, vložte do nej prsia a voľné miesto vyplňte nakrájanou cibuľou.

mäso na panvici  

Zalejte ich smotanou, tak aby ste len mierne prekryli cibuľu.

mäso so smotanou  

Vyžmýkajte na smotanu pol citrónu.

mäso so smotanou a citrónom  

Pridajte paradajkový pretlak, môžete ho aj vynechať, ak vám nechutí.

mäso na panvici  

Zemiaky nakrájajte na krúžka a poukladajte ich okolo kuracích pŕs. To bude príloha ku kurčaťu. Zemiačiky zapekané v smotane majú vynikajúcu chuť.

mäso a zemiaky na panvici  

Pridajte soľ a korenie. Vložte do trúby na pečenie, ktorú ste predhriali na 200ºC, na 30 minút. Medzitým postrúhajte syr a po 30 minútach pečenia posypte ním jedlo. Zapekajte ešte 15 minút. Syr nadobudne krásnu zlatistú farbu.

mäso a syry  

Dostatočne rýchle a veľmi chutné. Plusom tohto jedla je to, že príloha sa varí spolu s mäsom. Jedlo treba jesť za tepla, pretože po vychladnutí stráca svoju charakteristickú chuť.

Zdieľajte so svojimi priateľmi tento ľahký a originálny recept.

zdroj: takprosto.cc

Chod hore