Jednoduchý maslový koláč bez mlieka a vajec zo 4-och ingrediencí. Mala som ho hotový len za 30 minút. Výsledok je úžasný

 Pripravte si jednoduchý recept na koláčiky, ktoré si môžete urobiť na dva spôsoby. Budete potrebovať len 4 prísady a dostanete z nich skvelú desiatu či dezert.

Ingrediencie

  • 200g masla
  • 200g krupice
  • 150g pšeničnej múky
  • 1/2 ČL soli

Postup:

  1. Vyberte si maslo z chladničky, aby malo izbovú teplotu a zmäklo. Premiešajte ho s krupicou a soľou. Polovica čajovej lyžičky nie je až tak veľa, takže ak máte radi slaný koláč, pridajte ešte trochu soli.

печенье без яиц

  1. Vymieste cesto, aby sa soľ rovnomerne rozložila. Pridajte múku, opäť ho dobre premiešajte do homogénnej hmoty a vytvarujte z neho guľu.

печенье без яиц и сахара

  1. Papier na pečenie si posypte múkou. Cesto vyvaľkajte na minimálnu hrúbku 1 cm. Spolu s papierom na pečenie ho preneste na plech. Cesto si narežte na malé štvorčeky alebo iné tvary pomocou vykrajovacich formičiek.

печенье без яиц рецепт

печенье без яиц быстро

  1. Pečte pri teplote 180 stupňov 25 minút dozlatista. Hotovo! Koláčiky budú krehké a rozplynú sa vám na jazyku.

быстрое печенье без яиц и сахара

Mimochodom, môžete si ich pripraviť aj na sladko. V tomto prípade si najskôr zmiešajte maslo s 200g cukru, pridajte múku a zvyšok pokračuje podľa návodu v recepte. Do cesta v slanej variante si môžete pridať napríklad aj trochu strúhaného parmezánu!

Takto si lacným spôsobom pripravíte pochúťku, ktorá predčí všetky očakávania. Podeľte sa o tento recept s vašimi priateľmi!

 

Рецепт печенья без яиц

Chod hore