Kúpila som si v obchode maslo…tento výsledok na svojich vlasoch som nečakala!

Výhody kakaového masla sú známe už od nepamäti. Kedysi ním potierali rany, konzumovali ho na stimuláciu imunity a aplikovali na kožu pri liečbe dermatologických ochorení. Ani v súčasnej dobe kakaové maslo nestratilo svoju popularitu.

масло какао его свойства

Používa sa vo varení, ale aj v kozmetike pridávaním do rôznych krémov, pleťových vôd, balzamov a hydratačných masiek. Hoci je jeho konzistencia pevného charakteru, je možné ho ľahko roztopiť pod vplyvom telesnej teploty.

  1. Maslo na pokožku

Kakaové maslo obsahuje kyselinu stearovú, ktorá pokožku zjemňuje a spevňuje. Na dosiahnutie tohto efektu je potrebné, aby ste si vzali malý kúsok masla a prechádzali ním po vašej tvári. Tento produkt môžete pokojne použiť aj ako balzam na pery.

масло какао его свойства

  1. Kakaové maslo pre kožu na tele

V neriedenej forme sa maslo používa aj pri veľmi suchej pokožke: chodidlá, päty, kolená či lakte. Je účinné proti striám – roztopte si 50g masla a zmiešajte ho s 1 PL oleja z hroznových jadier. Výslednú zmes aplikujte 2x denne, ráno a večer.

масло какао его свойства

  1. Kakaové maslo na vlasy

Maska z tejto ingrediencie pomáha obnoviť štruktúru poškodených vlasov. Pripravte si 50g kakaového masla, 7 PL lopúchového oleja, 8 kvapiek vitamínu A a 5 kvapiek vitamínu E.

Všetko vložte do malej misky a vložte do vodného kúpeľa. Keď sa zložky zmiešajú, vložte zmes do menšej nádobky. Po 30 minútach, kedy maska zhustne, naneste ju na vlhké vlasy a nechajte pôsobiť po dobu 1 hodiny.

 

Aj vy používate kakaové maslo na kozmetické účely? Podeľte sa o tom v komentároch!

масло какао его свойства

zdroj: takprosto.cc

Chod hore