Mäsová placka s minimálnym počtom ingredinecií. Tento jemný zázrak si môžete robiť stále

Chutný recept s minimálnym množstvom ingrediencií je pre hostiteľov hotovým zázrakom. my vám preto takýto jeden ponúkame!

Ingrediencie:

  • 320g polohrubej múky
  • 120g masla
  • 1/2 ČL sódy
  • 500g zemiakov
  • 250ml kefíru
  • 1 ČL soli
  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • 2ks cibule
  • Čierne mleté korenie

Postup:

  1. Múku si zmiešajte so sódou a polovicou soli. Pridajte kefír a 100g rozpusteného masla. Vymieste cesto.
  2. Pripravené cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 40 minút.
  3. Zemiaky si uvarte v osolenej vode, keď budú hotové, roztlačte si ich vidličkou.
  4. Cibuľu si nakrájajte a zľahka osmažte.
  5. Zmiešajte si cibuľu s mäsom, zemiakmi, zvyšnou soľou a čiernym mletým korením.
  6. Vyberte si cesto z chladničky, vyformujte z neho klobásku, rozdeľte ju na 4 rovnaké časti a každú z nich ešte na ďalšie dve. Jedna časť z týchto dvoch častí by mala byť o niečo menšia.
  7. Menšie časti cesta si vyvaľkajte natenko a nechajte bokom.
  8. Vyvaľkajte si aj väčšie časti a do každej z nich dajte po jednej štvrtine z mäsovej plnky. Rozotrite ju do tenkej vrstvy.
  9. Vrch prikryte menším vyvaľkaným cestom.

приготовление чуду с мясом

  1. Navlhčite okraje s vodou a spojte.

приготовление чуду с мясом

  1. Pečte po oboch stranách na suchej panvici na miernom ohni a nakoniec ich potrite zvyšným maslom.

приготовление чуду с мясом

  1. Rovnakým spôsobom si pripravte aj ostatné tortilly.

приготовление чуду с мясом

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore