Chutný recept s minimálnym množstvom ingrediencií je pre hostiteľov hotovým zázrakom. my vám preto takýto jeden ponúkame!
Ingrediencie:
- 320g polohrubej múky
- 120g masla
- 1/2 ČL sódy
- 500g zemiakov
- 250ml kefíru
- 1 ČL soli
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- 2ks cibule
- Čierne mleté korenie
Postup:
- Múku si zmiešajte so sódou a polovicou soli. Pridajte kefír a 100g rozpusteného masla. Vymieste cesto.
- Pripravené cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 40 minút.
- Zemiaky si uvarte v osolenej vode, keď budú hotové, roztlačte si ich vidličkou.
- Cibuľu si nakrájajte a zľahka osmažte.
- Zmiešajte si cibuľu s mäsom, zemiakmi, zvyšnou soľou a čiernym mletým korením.
- Vyberte si cesto z chladničky, vyformujte z neho klobásku, rozdeľte ju na 4 rovnaké časti a každú z nich ešte na ďalšie dve. Jedna časť z týchto dvoch častí by mala byť o niečo menšia.
- Menšie časti cesta si vyvaľkajte natenko a nechajte bokom.
- Vyvaľkajte si aj väčšie časti a do každej z nich dajte po jednej štvrtine z mäsovej plnky. Rozotrite ju do tenkej vrstvy.
- Vrch prikryte menším vyvaľkaným cestom.
- Navlhčite okraje s vodou a spojte.
- Pečte po oboch stranách na suchej panvici na miernom ohni a nakoniec ich potrite zvyšným maslom.
- Rovnakým spôsobom si pripravte aj ostatné tortilly.
zdroj:sovkusom.ru